Corina Martin invită consilierii locali din Mangalia la Conferinta de Bilant 2015 a Asociatiei Litoral – Delta Dunarii

0
796
Federatia Asociaţiilor de Promovare Turistica din România - FAPT
Corina Martin: “Domnilor Consilieri Locali ai Mangaliei, domnule Paul Foleanu, ati invocat faptul că ati eliminat Taxa de Promovare din proiectul de Taxe si impozite pe 2016 la propunerea unei federatii hoteliere. Vorbiti despre o federatie. Eu, insa, conduc de 9 ani Asociatia Litoral – Delta Dunarii, am condus 4 ani ANAT si conduc de 6 ani si o alta Federatie. Federatia Asociaţiilor de Promovare Turistica din România – FAPT!
Am reusit sa constituim in tara 14 Asociatii de Promovare si Dezvoltare a Turismului in Romania, in parteneriat public-privat, dupa modelul Asociatia Litoral – Delta Dunarii. Asociatie din care si Primaria Mangalia a facut parte inca de la infiintarea noastra, in 2007, pana …acum 2 ani, cand a considerat ca promovam mai mult Mamaia si s-a retras….
Păi, sigur că promovăm mai mult Mamaia, pentru că, la Primaria Constanta aveam si avem cu cine discuta (Multumesc pentru ca intelegeti in continuare mecanismul si principiul, Domnule Primar Decebal Fagadau) si am reusit sa constituim un Buget de promovare! Taxa de Promovare Mamaia – Sat Vacanta!
In toata lumea, asocierea in turism se face in jurul unei DESTINATII, nu pe cate o statiune.
Deci, Primaria Mangalia trebuia sa ramana in Asociatia regionala, care promoveaza si dezvolta Litoralul si Delta Dunarii si trebuia sa faca ceea ce face Mamaia ca si buget, adica sa adopte Taxa pe care am reusit sa o introduc la Mamaia si cu care ne permitem de 3 ani sa facem ceea ce se vede.
Bugetul colectat la dvs ca Taxa Promovare din 6 statiuni ar fi urmat sa fie administrat si cheltuit de reprezentantii operatorilor privati din cele 6 statiuni, impreuna cu reprezentantul Primariei!
Dimpotriva, Primaria Mangalia e singura primarie care s-a retras din Asociatia noastra, in timp ce altele de pe Litoral au continuat sa intre…si nu au platit nici macar cotizatia pe anul in care s-au retras, desi au beneficiat de servicii si au mers impreuna cu noi la Targuri ….Deci au si datorii la noi…la ceilalti membri, adica! Daca lucrurile mergeau bine la Dvs, zau ca as fi considerat ca ati facut un lucru bun. Numai ca…, nu e asa!
Acum, revenind, la Federatia de care vorbiti. ANAT, cel mai mare patronat din turismul romanesc ( 800 de membri atunci cand eu eram Presedinte), nu a facut niciodata parte din acea Federatie. Nici Patronatul national Balnear nu face parte din federatia de care vorbiti, sau alte patronate. Exista inca doua Federatii Hoteliere in Romania, in afara de aceea… Nu intervin eu in problemele sau in politica lor, sunt colegi de-ai mei si fac ce considera ei in organizatia lor. incerc doar sa va explic ca ei nu sunt unica Federatie din turism, ci una din cele 3!
Celelalte 2 Federatii se ocupa de probleme hoteliere, pe cand Federatia pe care eu o conduc se ocupa de PARTENERIAT PULIC – PRIVAT si de PROMOVAREA DESTINATIILOR.
Membrii nostri sunt autoritatile locale SI patronatele din turism. Federatia FAPT reuneste 15 Consilii Judetene, peste 130 de Primarii, Patronatul ANAT, asociatii si patronate hoteliere, 7 aeroporturi, 6 Camere de Comert judetene si Camera de Comert a Romaniei etc. Deci, intrebati-ma pe mine, daca vreti sa stiti cum e cu Taxa de Promovare!
Pe 10 decembrie, am convins Consiliul General al Capitalei, impreuna cu colegii mei de la Asociatia de Promovare si Dezvoltare a Turismului Bucuresti, sa introduca aceasta Taxa si va asigur ca va convingeam si pe Dvs! Primaria Oradea a adoptat-o de asemenea, avem deci 3 TAXE DE PROMOVARE DEJA IN ROMANIA.
In toate cele 3 cazuri, am introdus modelul de Taxa al Asociatia Litoral – Delta Dunarii, adica banii sunt colectati de Primarie si VIRATI Asociatiei de Promovare locale/regionale! Din care face parte si Primaria, dar si reprezentantii patronatelor!
Nu doream sa luam noi banii Dvs la Asociatia Litoral – Delta Dunarii, era de ajuns sa aveti o Asociatie proprie de promovare in Sud, daca asa doriti, dar banii trebuie cheltuiti de catre specialistii si operatorii privati, in acord cu legislatia, asa cum facem noi. LEGAL, dar in PARTENERIAT PUBLIC-PRIVAT.
Problema este că, de la 1 ianuarie 2016, dispare Taxa Hoteliera din Codul Fiscal. Banii europeni de la Autoritatea Nationala de Turism s-au terminat deja demult. Si, oricum, nu ajungeau de 5 ani deloc la Litoral.
As putea spune ca asta e probema Dvs, nu a mea…. Dar problema mea este aceea ca, prin decizia Dvs, sudul Litoralului ramane fara nici o finantare pentru promovare si nu tineti pasul cu ceea ce facem in Mamaia si in restul Litoralului. Si asta e foarte, foarte, foarte grav.

Hotelierii ar fi colectat-o de la turisti, cetatenii Mangaliei nu o plateau si nu o suportau, dar Primaria ar fi colectat un BUGET cu care va puteati face promovarea statiunilor!

De 9 ani, spun in fiecare emisiune ca nici un primar de Mangalia nu va putea rezolva altfel problema a 6 statiuni, cata vreme nu primiti nici un buget de la Ministerul de resort si nici nu aveti de unde sa primiti… Deci, repet. Prima vina e a primarului, pentru că nu accepta solutia corecta, desi am creat deja 3 precedente in tara si nu avea decat sa fie de acord sa ii explic cum anume… Sa aloce banii Asociatiei! A doua parte de vina e a colegilor hotelieri, care nu cred ca au inteles si nici nu stiu cum functionăm la Asociatia Litoral – Delta Dunarii si in Federatia in care avem alte 14 asemenea Asociatii! Ei sunt Hotelieri, se ocupa de propriul business.
Noi ne ocupam de PROMOVAREA DESTINATIEI. Si, acum ne afectati pe toti…. Pentru că, la toate târgurile externe si interne si in toate evenimentele externe de promovare Mamaia Style, platite din Taxa de Promovare Mamaia, nu am omis niciodata si nici nu as putea (EU SUNT SPECIALIST IN TURISM!) să nu prezint intregul Litoral românesc si intreaga destinatie! Asa se face in turism…..!
Va propun sa salvam impreuna problema, sa acceptati sa ne intalnim si sa discutam si, în acest sens, vă astept mâine, (joi, 24.12.2015 – n.red.) la Conferinta de Bilant 2015 a Asociatiei Litoral – Delta Dunarii. Veti vedea si veti auzi cum cheltuim si cum decidem asupra bugetului, cum suntem organizati si veti intelege ceea ce spun. Constanta, Hotel Ibis, ora 12. Sper să vă văd mâine acolo”.

sursa: martincorina.


MangaliaNews.ro, 23.12.2015.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply