VIDEO Taxele locale de la Mangalia au fost aprobate în varianta consilierilor – majorarea cu 50% a dărilor, eliminată

0
696

mangalia-proiectul-taxelor-locale-

Şedinţa de Consiliu Local de la Mangalia a fost una tensionată, iar în lipsa primarului Cristian Radu, proiectul privind taxele şi impozitele locale a suferit schimbări majore, ce vin în sprijinul locuitorilor, dar şi al agenţilor economici. Mai precis, majorarea taxelor cu 50%, solicitată de Primărie, a fost eliminată de consilieri. De asemenea, în 2016 nu va exista nicio taxă de promovare turistică.

Autoritățile din Mangalia vorbesc despre un grad redus de colectare a taxelor, iar explicația vine de la localnici, dar și de la agenții economici. Toți spun că sumele cerute sunt prea mari. În plus, anul acesta, operatorii din turism spun că au încercat în mai multe rânduri să stea de vorbă cu primarul Cristian Radu pe tema proiectului de taxe pentru 2016, însă edilul i-a refuzat de fiecare dată.
‘Atâta timp cât Primăria Mangalia nu a reușit să colecteze nici 50%, anul trecut, nu poate să vină în fața noastră și să spună Proștilor, vă dublăm noi taxele, interpretăm codul fiscal… În acest moment, Federația este hotărâtă să nu mai plătească la Mangalia nici o taxă, până nu se va reglementa această situație’, a declarat Virgil Stancu, președinte al Asociației de Promovare a Sudului Litoralului.
‘Nu s-au încasat aceste taxe decât în proporție de 46% pentru că au fost prea mari‘, a explicat Nicolae Moroianu, președintele Patronatului Neptun-Olimp.
Explicațiile pe tema proiectului de taxe și impozite locale oferite de directorul general al Primăria Mangalia, Simona Ciocănel, i-au scos din minți pe consilierii locali. Circul și discuțiile pe tema taxelor locale au durat mai bine de trei ore. De față au fost și câțiva locuitori ai orașului, care spre final au răbufnit.
„Cred că un asemenea circ nu mai găsim nicăieri în țară. Mai schimbați-vă, mai lăsați loc și altora! Sunt oameni în acest oraș care s-au săturat de aceiași consilieri, de aceleași probleme… Nu avem nimic în oraș, iar aici este o mare țigănie”, o declarat o femeie revoltată.

Continuarea, pe reporterntv.ro.


MangaliaNews.ro, 21.12.2015.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply