Mii de oameni, atrași în localitatea Peștera de magia Scenei nașterii Mântuitorului și Orășelul Copiilor

0
901

După cum informează AGERPRES, mii de oameni s-au aflat sâmbătă seară în localitatea constănțeană Peștera, pentru a se bucura de magia Orășelului Copiilor, amenajat în centrul comunei și de Scena nașterii Mântuitorului, pe fondul muzicii religioase interpretate de un grup de studenți teologi, eveniment organizat la intrarea în grota formată într-unul dintre dealurile care străjuiesc așezarea rurală.

pestera-parcul-iluminat-de-craciun

“Două lumi diferite, în același loc. Cea de acum 2.000 de ani și cea actuală”, a explicat primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie, aflat printre turiștii care se deplasau pe un drum șerpuit pentru a ajunge la grotă, pe lângă torțe și felinare înfipte în pământ, ale căror flăcări în noapte îți creau o stare de liniște, de mister.

pestera-scena-biblica

După parcurgerea a circa două sute de metri pe drumul în pantă, se vede peștera. La intrare se aflau, lângă o iesle a Bethleemului, personaje ale scenei biblice a Nașterii: Fecioara Maria cu pruncul Iisus în brațe, pe Iosif, magi și păstori, un măgăruș și un vițel. Spectacol emoționant, urmărit în liniște sau printre cuvinte șoptite. Oamenii au filmat și au fotografiat totul.
O bătrână din sat, care asista alături de două rude ale sale la cele petrecute la intrarea în grotă, a ținut să spună cu mândrie: “Vedeți ce frumos este la noi?”.

Vă invităm să citiți articolul integral pe AGERPRES.RO, 20 decembrie 2015.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply