Drama educaţiei româneşti: "Ce vor nenorociţii ăştia să facă din copiii noştri?"

0
655

Drama educaţiei româneşti

Simona Anghel, Cuget Liber: Aşa cum prevedeam: la ministru nou – legi noi! Zilele trecute, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, şi-a anunţat intenţia de a modifica manualele pentru învăţământul preuniversitar pe anul 2017, prin organizarea unei tabere de vară, la care să participe, cu opinii, profesori şi elevi.

„O să vedeţi că în zona de predictibilitate suntem în situaţia de a avea, după un efort destul de lung, rezultate pentru noul cadru curricular clasa a V-a, clasa a IX-a, dar vom veni cu diferenţe anul acesta. O să vă spun pe scurt despre ce este vorba: manualele vor fi pilotate în vară. Nu s-a mai întâmplat acest lucru. Sigur, vor fi consultări până atunci, publice, dar vom avea, permiteţi să folosesc un termen în engleză – summer camp – şi curricula, manualele vor fi pilotate cu beneficiarii, cu tot cu tineri, copii, care, împreună cu profesorii, care vor livra conţinutul, cu clase, astfel încât să înţelegem şi reacţia celor care sunt beneficiarii manualelor”, a precizat Adrian Curaj, într-o conferinţă de presă.
„Mulţumesc pentru haosul şi idioţenia din învăţământ!“ Zilele trecute, articolul intitulat „Dezastrul din învăţământ începe chiar din clasa I” a suscitat interesul a mii de cititori, chiar din ţară, care au postat zeci de comentarii. Într-unul dintre acestea, se afirmă: „Sunt de părere că manualele sunt prea amestecate şi prea sofisticate, în termeni pe care un copil de 7-8 ani nu îi înţelege. Spre exemplu, la clasele I şi a II-a, manualul de matematică şi exploatarea mediului, dar şi abecedarul şi comunicarea de clasa a II-a sunt total nepotrivite pentru ei. Abecedarul este total diferit de cel din 1992, când eram eu clasa I, Comunicarea de a II-a conţine geografie şi botanică. DOAMNE IARTĂ, CE VOR NENOROCIŢII ĂŞTIA SĂ FACĂ DIN COPIII NOŞTRI? Caligrafie nu se face nici la clasa 0, nici la I, cum să nu avem analfabeţi, când avem analfabeţi la conducere? Aaa, şi la manualul de comunicare se face şi gramatică, atât timp cât ei nu ştiu să ţină un stilou în mână. Mulţumesc statului român pentru marea idioţenie şi haosul făcut în învăţământ!”.

Citiți continuarea articolului AICI.

Vineri, 11 decembrie 2015.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply