Comunicat de presă al PSD Mangalia referitor la proiectele cu fonduri europene

0
895

psd_mangalia

“Primarul Radu Cristian lipseste pentru a treia oara consecutiv de la sedintele Consiliului Local Mangalia pe care chiar el le-a convocat!
Astazi, (miercuri, n.red.) 9 decembrie 2015, edilul Municipiului Mangalia, domnul Radu Cristian, a incercat sa forteze Consiliul Local Mangalia sa aprobe terminarea proiectelor europene folosindu-se de bani din bugetul local.
Consilierii PSD au fost singurii care s-au opus acestui demers ce ar duce la masacrarea bugetului local sau la obligatia de a aproba un imprumut de cateva sute de miliarde pentru finalizarea lucrarilor.
Ii amintim domnului Radu Cristian ca a „dat asigurari” in mod public Consiliului Local Mangalia si cetatenilor ca va finaliza lucrarile la toate proiectele cu finantare europeana pana la data de 31 decembrie 2015.
Toti consilierii PSD Mangalia doresc implementarea acestor proiecte, intrucat edilul le-a prezentat ca fiind sustinute cu fonduri de la Uniunea Europeana in proportie de 98% si cofinantate din bugetul local in proportie de 2%. Astazi, primarul absent, nu a binevoit nici sa-si sustina proiectele de pe ordinea de zi si nici sa explice de ce proiectele „Parc Evergreen”, „Zona promenada – Aleea Teilor” si „Callatis, istorie la malul marii” nu sunt nici macar pe aproape de finalizare, ci par mai degraba intr-o etapa incipienta.
Pe aceasta cale dorim sa mai reamintim edilului ca esecul atragerii fondurilor europene pentru proiectele pe care le-a propus in conditiile mai sus mentionate nu poate constitui temei pentru cereri de imprumuturi sau cofinantari din bugetul local de sute de miliarde. O astfel de decizie iresponsabila ar creste gradul de indatorare al municipiului la o cota record, tradusa prin incapacitatea de plata si falimentul Mangaliei.
Consideram ca prioritatile orasului in care trebuiesc investiti banii din bugetul local sunt scolile, gradinitele, spitalul, iluminatul public, asfaltarea si nu in ultimul rand subventionarea pretului la caldura”.
PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT
ORGANIZATIA MUNICIPALA MANGALIA,

Publicat joi, 10 decembrie 2015.




piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply