Dezastrul din învăţământ începe din clasa I. Cine-s vinovaţii?

0
839
1453015

Simona Anghel, Cuget Liber: Încet, dar sigur, învăţământul românesc s-a apropiat de dezastru nu numai din cauza salariilor de mizerie oferite cadrelor didactice, dar şi ca urmare a unor decizii care nu au urmărit decât să propulseze orgoliul tembel al unor miniştri ai Educaţiei.

Printre aceste decizii „halucinante”, se numără şi aceea a ministrului Mircea Miclea, care, în anul 2005, se fălea cu surpriza cea mare: renunţarea la repetenţie pentru clasa I, măsură considerată absolut benefică pentru dezvoltarea psihică a micului şcolar.

Ieri, dintr-o discuţie cu prof. Carmen Sulea, directorul Şcolii Gimnaziale „Ioan Atanasiu” din Lipniţa, am reţinut că în zadar învăţătorii se chinuiesc să ducă la capăt generaţii de elevi care nu-şi doresc să înveţe, mai ales că nici din partea părinţilor nu au vreun sprijin. „Şi, din păcate, din ce în ce mai mulţi elevi abandonează. Învăţătorii muncesc chiar individual cu ei şi ca director sunt mulţumită de implicarea lor, dar de unul singur nu se poate ajunge la rezultate bune”, afirma prof. Sulea.

Întrebat de ce ajung în gimnaziu elevi care nu ştiu să scrie corect româneşte sau să facă înmulţiri, acelaşi director a declarat: „Prostia pleacă încă din clasa I, când copii care nu fac legătura de la sunet la literă ajung să promoveze în clasa a II-a, fără să ştie să scrie. Până să apară acel ordin care ne interzice să-i mai lăsăm repetenţi, am avut copii care au repetat clasa I şi au ajuns apoi premianţi. Ne este milă de ei şi nimeni nu-şi doreşte să umilească un elev de 7 ani, dar părinţii trebuie să înţeleagă că este spre binele copilului să-şi însuşească alfabetul”, a mai adăugat prof. Sulea.

Mai mult, prof. Osman Orhan, directorul Şcolii din Făurei, afirma că a avut o elevă de clasa a III-a transferată de la o şcoală din Constanţa care nu ştia să citească.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Interesant este faptul că în ordinul 4925 din septembrie 2005 se spune că, în învăţământul primar, repetenţia apare numai după finalizarea ciclului de achiziţii fundamentale (clasa a II-a). Păi, ce achiziţii să facă respectivul elev care nu ştie să scrie?

„Îi minţim că-s minunaţi!“

Cititi continuarea AICI. 9 dec.2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply