Fostul şantier militar din Mangalia a naufragiat: 18 milioane lei datorie, profit cât un butic

0
826

farmec.ro
carturesti.ro%20

snm

Anul şi milionul în plus la capitolul datorii. Şantierul Naval Mangalia nu reuşeşte să-şi plătească la timp nici măcar taxele şi impozitele. Cu o mână de salariaţi şi profit anual de ordinul zecilor de mii, restanţele unităţii cresc pe zi ce trece.

2016 nu se anunţă un an prea bun pentru fostul şantier militar. Fără a beneficia de niciun ajutor de stat din partea Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, aşa cum s-a întâmplat în acest an cu 37 de companii din subordinea ministerului, Şantierul Naval Militar se scufundă pe zi ce trece în datorii. Potrivit raportărilor financiar contabile anuale, ultimul exerciţiu financiar făcut public, pe 2014, unitatea a avut datorii totale de 18,16 milioane lei şi o cifră de afaceri de 1,8 milioane lei. În 2013, datoriile totale au fost de 17,17 milioane lei, iar cifra de afaceri de sub un milion de lei, iar cu un an în urmă datoriile erau de 15,21 milioane lei iar cifra de afaceri  2,1 milioane lei. Direct  proporţional cu datoriile a crescut şi numărul angajaţilor, de la 13 în 2012, 32 în 2013 şi 37 anul trecut.
Fostul şantier militar nu a avut succes în afaceri, dar nici la privatizare. Primul client la privatizarea fostului şantier militar a fost chiar şantierul vecin, Daewoo Mangalia Heavy Industries. Pe 24 ianuarie 2006, DMHI a câştigat licitaţia organizată de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie şi urma să achite 3,6 milioane de euro pentru preluarea Şantierului Naval Mangalia. La scurt timp după ce au câştigat licitaţia, coreenii au făcut pasul înapoi. Oficial, DMHI a motivat renunţarea la SNM prin schimbarea conducerii, noii şefi preferând dezvoltarea intensivă în locul unei extinderi a activităţilor.

Continuarea, in observator.ro, Marti, 8 dec.2015.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply