Noi facilităţi prin ANL pentru tineri

0
718
anl

Medicilor tineri le vor fi repartizate locuinţe prin acest program în maximum 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani.

Locuinţele destinate închirierii vor fi repartizate inclusiv specialiştilor din învăţământ, atât din fondul de locuinţe nou construite, cât şi din rândul celor pentru care au fost reziliate de drept contractele de vânzare cu plata în rate.

Prin proiectul iniţiat de MDRAP se propune modificarea cotei ce revine ANL „de la 3%, la 5% din structura cheltuielilor la obiectivele de investiţii cuprinse în toate programele implementate de ANL”

Ministerul Dezvoltării a supus dezbaterii publice un nou proiect de modificare a normelor metodologice aferente legii Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, prin care propune, în mod expres, acordarea unor noi facilităţi pentru tinerii medici, acestora putându-le fi repartizate locuinţe prin acest program în maximum 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani.
Principalul scop al acestor modificări este, potrivit notei de fundamentare a proiectului, a­cela de a „stimula tânăra genera­ţie să profeseze pe teritoriul României, limitând ast­fel migraţia specia­liştilor către alte ţări”.
Astfel, MDRAP propune preluarea, de la autorităţile publice locale, doar a acelor terenuri destinate construcţiei de lo­cuinţe prin programele guvernamentale pentru care sunt viabilizate până la limita exterioară a perimetrului destinat construcţiilor, precum şi „modi­ficarea vârstei până la care pot primi repartiţie pentru locuinţă tinerii, respectiv în cel mult 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani”.
Mai mult, AICI. 05.12.2015.

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply