Ce mai face Decebal Pănescu, unul dintre cei mai vechi jucători de la Callatis (galerie foto)

0
1071
Un articol semnat de Marian Bocai.

Fostul fotbalist Decebal Pănescu se află în Germania. „Mă mândresc că sunt născut de Ziua Naţională a României“ (galerie foto).

decebal-panescu

Cu excepţia unui retur de campionat, în 2002, în care a evoluat la echipa Laminorul Roman, Decebal Pănescu a jucat fotbal numai la Mangalia, fiind unul dintre jucătorii cu cea mai mare vechime la Callatis. A fost nevoit să spună stop carierei la 34 de ani (din pricina unei accidentări).

Fotbalistul era folosit fundaş dreapta (postul său de bază) sau fundaş central. În vara lui 2008, s-a operat de menisc la genunchiul drept, iar la două zile de la revenire, s-a accidentat la acelaşi genunchi, rupându-se ligamentul încrucişat anterior. În faţa acestei situaţii, Decebal a luat hotărârea să se retragă din activitatea competiţională.
Decebal Pănescu a împlinit 41 de ani, pe 1 decembrie şi este pentru prima dată când ziua sa de naştere îl găseşte în străinătate. Familia Pănescu se află actualmente în Germania, mergând acolo întrucât soţia fostului fotbalist, Simona Nicoleta, se confruntă cu unele probleme de sănătate. Decebal spune că, de când a devenit festivă în România, ziua de 1 decembrie, în care s-a născut (1974), e şi mai specială pentru el.
Căsătoriţi în 2012, soţii Pănescu au devenit în acest an părinţi. Simona Nicoleta a născut pe 23 aprilie, de Sf. Gheorghe, un băieţel, care a primit prenumele Silviu Andrei. Silviu, după naşul său de botez, omul de afaceri din Mangalia Silviu Stoica, Andrei – ca băiatul să aibă şi un prenume de sfânt. „Este minunat să fiu tătic. Băieţelul nostru e foarte energic, mai ales că a şi început să meargă, sigur, ţinut de mânuţe. Iar dacă atunci când va creşte îi va plăcea şi fotbalul, va fi perfect. E ceva deosebit că ziua mea de naştere e imediat după ziua numelui fiului nostru“, spune Decebal, care ar fi vrut ca băiatul să fie numit Maximus Pănescu, însă, în cele din urmă, cei apropiaţi lui s-au oprit la Silviu Andrei. „Îmi place foarte mult numele Maximus. Chiar dacă băiatul nu a fost numit aşa, eu tot îl strig din când în când Maximus, ca şi câţiva prieteni, de altfel“, dezvăluie fostul jucător.

„Dorul era mare“…

decebal-panescu-simona-nicoleta-panescu

Vă invităm să citiți continuarea articolului AICI

MangaliaNews.ro, 02.12.2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply