Pictorița Mariana Oleniuc din Mangalia, prezentă la Expozitia Internatională de Artă de la Sebeș, Alba (FOTO)

0
1702
mariana_oleniuc_sebes-1
Între 27 noiembrie – 8 decembrie 2015 se desfășoară, la Sebeș, Salonul International de Arta Contemporana “Vocatie, Pasiune”. Participanti de prestigiu la vernisajul salonului au fost: lect. univ.dr. Viorel Nimigeanu, de la Universitatea de Arta Cluj-Napoca, Marius Ghenescu, cadru didactic la Universitatea “Babes-Bolyai” Cluj-Napoca (Sectia Arta Sacra), prof. univ. Mahmud Hesso (de la Universitatea din Stockholm, Suedia), profesori de la școli de artă din țară, presedinti de asociatii si fundatii de artă. Salonul reuneste 120 de pictori din străinatate (Germania, Franta, Olanda, Suedia, Austria, SUA, Koreea, Nepal, Argentina, Canada, Georgia, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia), dar si din localitati ale Romaniei (Bucuresti, Sibiu, Aiud, Cluj-Napoca, Timisoara, Alexandria, Sebes, Petrosani, Mangalia, Botosani, Constanta, Alba Iulia).mariana_oleniuc_sebes-2

Mangalia a fost reprezentată de pictorița Mariana Oleniuc, a cărei lucrare, “Nud cu eșarfă roșie”, a avut un deosebit succes.

mariana_oleniuc_sebes-4

Etalarea maiestriei artistice a fost inca o data o reusita in cadrul atelierului de pictura live din cadrul expozitiei. Evenimentul a fost completat de un recital de muzică clasică sustinut de “Celestial Cvartet” și de Alexandru Manzat, tenor la Opera Nationala din Cluj-Napoca.

mariana_oleniuc_sebes-3

Organizatori au fost: Primăria municipiului Sebeș, Consiliul Local Sebeș, Centrul Cultural “Lucian Blaga” și Asociatia Arttrad “Valea Frumoasei”.

MangaliaNews.ro, 02.12.2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply