Centrul Mangaliei, transformat în templu roman! VIDEO

0
735
starshiners.ro%20

centrul-mangaliei-transformat-în-templu-roman

      Timp de mai bine de jumătate de an, în centrul municipiului Mangalia s-au derulat lucrări de reamenajare a sensului giratoriu care au modificat radical aspectul zonei. Locul, recunoscut, cândva prin multitudinea de flori şi statuia de inox “Pescăruşul”, iar, ulterior, prin cei câţiva palmieri amplasaţi în cerc, este astăzi un… templu roman. Edificiul a fost clădit la propunerea Primăriei şi a unui colectiv de arhitecţi şi îmbunătăţit prin sugestiile specialiştilor de la Muzeul “Callatis”.
      Potrivit primarului Mangaliei, templul şi arhitectura din jurul acestuia au fost gândite pentru a deveni un simbol al sudului litoralului, ale uneia dintre cele mai vechi aşezări ale ţării.
      Directorul Complexului Cultural “Callatis”, dr.Tatiana Odobescu, ne-a prezentat şi simbolistica celor gravate pe cele patru faţete ale monumentului amplasat în mijlocul templului, devenit un Sanctuar al Concordiei. Pe prima dintre acestea figurează o inscripţie, copie a originalului, a tratatului de pace încheiat între vechea cetate a Callatisului şi Roma.
      Şi celelalte faţete ale altarului au câte o inscripţie, realizată tot la sugestia angajaţilor muzeului.


Mai mult, pe tvlitoral.ro


29.11.2015.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply