Senat: Supermarket-urile, obligate să doneze alimentele aflate aproape de data expirării

0
651

farmec.ro
carturesti.ro%20

senatulaaprobat

Senatul a aprobat, miercuri, propunerea senatorului UNPR Marian Vasiliev potrivit căreia supermarket-urile vor trebui să doneze produsele alimentare aflate aproape de data expirării organizațiilor umanitare sau asociații de protecție a animalelor.

Legea privind combaterea risipei alimentare primise din partea comisiei de specialitate un raport de respingere, însă acesta nu a întrunit votul necesar adoptării, astfel că Senatul a aprobat propunerea de lege, în forma inițiatorului, cu 60 de voturi ‘pentru’, 38 de voturi ‘împotrivă’ și o abținere.

Articolul 1 al inițiativei legislative interzice tuturor agenților economici, care desfășoară activități de comerț cu produse alimentare, aruncarea acestora la expirarea termenului de folosință.

“Agenții economici care operează spații comerciale cu suprafața de peste 400 metri pătrați, cu destinația vânzare de produse alimentare, vor încheia un contract cu o organizație umanitară înregistrată legal sau cu o asociație de protecția animalelor, după caz, în vederea donării produselor alimentare aflate aproape de data expirării, într-un termen rezonabil astfel încât acestea să poată fi utilizate”, stipulează articolul 2 al propunerii legislative.

Nerespectarea prevederilor articolelor 1 și 2 se sancționează cu amendă de 15.000 lei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, AICI. 18.11.2015.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply