FOTO. Militarii americani, jandarmii români și studenți străini au plantat 50.000 de puieti la Peștera

0
738

pestera-plantare-puieti

R.L.: Greu de crezut că într-o zi de 14 noiembrie, în Dobrogea, ar putea fi 19 grade. Așa s-a întâmplat însă sâmbătă, când localitatea Peștera a fost singura din regiune care a participat la evenimentul național „Plantăm fapte bune“. Aici au fost plantați 50.000 de puieți de către voluntari.

Au fost circa 700 de voluntari. Printre ei s-au aflat militari ai armatei Statelor Unite ale Americii, cantonați în baza de la Mihail Kogălniceanu (circa 75 dintre ei), studenți străini care studiază la Universitatea Ovidius din Constanța, jandarmi de la Gruparea Mobilă Medgidia, pompieri de la Detaşamentul de pompieri Medgidia și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, voluntari din diferite ONG-uri.
„S-a plantat glădiță, o perdea forestieră pe o lungime totală de aproximativ de 3,5 kilometri, care continuă practic perdeaua forestieră existentă de-a lungul drumului județean care leagă comuna Peștera de Medgidia și de centrul județului, pentru a o proteja de intemperii, de zăpadă, și pentru a și fixa solul“, a declarat Cosmin Bârzan,  coordonatorul Centrului Pentru Resurse Civice din Constanța, care s-a ocupat și de coordonarea acțiunii din județul Constanța.
La plantat a venit și primarul independent din Peștera, Valentin Vrabie. „Sunt chiar fericit, mai ales că este specialitatea care m-a format pe mine ca om, eu fiind pădurar, acum 28 de ani. Am plantat pe raza comunei Peștera aproximativ 5 milioane de puieți, iar din momentul când am devenit primar, din 2008, de fiecare dată, în fiecare am, am contribuit la îmbunătățirea mediului și a peisajului din comună cu 10.000 – 20.000 de puieți. Anul acesta vor fi 50.000“, a spus Valentin Vrabie.

Continuarea, AICI. Luni, 16.11.2015.


 

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply