Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din comuna 23 August, parteneră cu școli din Franța și Germania

0
920

farmec.ro
carturesti.ro%20

proiecterasmus23august5Școala Gimnazială ”George Coșbuc” 23 August este beneficiara unui proiect ERASMUS+, grație implicării deosebite a profesorului de limba franceză Alexandra Necula. Prin colaborarea pe platforma e-Twinning cu omologii din Germania și Franța, s-a aplicat cu succes pe axa K2-cooperare în materie de inovație și schimb de bune practici, acțiunea ”Parteneriate strategice”, pe tema Se déplacer au quotidien en Europe, réalités et perspectives.

proiecterasmus23august1

Proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani (sept.2015-sept.2017) și are valoarea totală de 132.000 EUR. Echipa României este reprezentată de: prof. Alexandra Necula (coordonator), prof. Magdalena Iacob (director), prof. Valentina David (responsabil comunicare e-Twinspace și instructor legislație rutieră, transport cu bicicleta), prof. Alina Orzaru (responsabil traducere text în limba engleză), prof. Stelian Floroiu (responsabil pregătire sportivă). Școlile partenere sunt College d’Isle din Vienne (Franța) și Gesamtschule Hüllhorst din localitatea Hüllhorst (Germania).
În perioada 3-6 noiembrie 2015 a avut loc prima reuniune transnațională la inițiatorii proiectului din Vienne. La întrunire au participat Valentina David, Magdalena Iacob (România), Hildegard Hövels, Christin Oelmann și Sabine Hylla (Germania), Florence Beaume și Gaetan Barbezange (Franța). Programul a fost alert și a constat în dezbateri privind bugetul, mobilitățile cu elevii, calendarul activităților următoare, responsabilitățile echipelor și altele, dar și deplasări în zona Vienne și Lyon pentru observarea directă a modalităților de transport locale.

proiecterasmus23august3

Ca urmare, s-a stabilit ca în perioada 7 – 13 mai 2016 să aibă loc vizita ”ambasadorilor” francezi și germani la 23 August (grupuri de câte 8 elevi -”ambasadori” însoțiți de 2 cadre didactice), urmând ca între 18 – 24 iunie 2016 să aibă loc a doua mobilitate în Franța, la Vienne. Ultima mobilitate a anului 2016 va avea loc la Hüllhorst (Germania) între 19 – 25 septembrie 2016.
Până la acel moment, fiecare echipă de profesori și elevi are anumite activități de efectuat pe tema dezvoltării durabile a Europei, modalitățile cele mai uzitate de transport în țara respectivă, perspective privind desenarea unor rute pentru bicicliști, exerciții practice de orientare pe hartă și deplsare corectă pe bicicletă și multe altele.
Obiectivele proiectului sunt:
  • Crearea unui liant între școală și realitățile lumii cotidiene
  • Utilizarea de către elevi a diferite moduri de comunicare IT
  • Deprinderea unui vocabular minimal de exprimare într-o limbă de circulație internațională
  • Implicarea elevilor în viața comunității locale
  • Înțelegerea ”diferențelor” ca fiind motor al progresului societății umane
  • Modificarea atitudinii elevilor de la ”spectator” la ”actor activ și implicat” în viața comunității
  • Identificarea rutelor europene pentru bicicliști
  • Creșterea ponderii persoanelor care utilizează bicicleta ca mijloc de transport local cu 20%
  • Formarea deprinderilor de protecție a mediului înconjurător prin utilizarea mijloacelor de transport în comun și a bicicletei
Considerăm că cel mai important rezultat obținut va fi deschiderea mentalității oamenilor (copii și părinți) și dezvoltarea la aceștia a sentimentului cetățeniei europene, cunoașterea drepturilor și responsabilităților lor ca membri ai Uniunii Europene.
Consilier imagine,
Prof. Valentina David
                                                                                                             Director,
                                                                                                 Prof. Magdalena Iacob.

MangaliaNews.ro, 10.11.2015.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply