Alexandru Dincă din Mangalia, locul III la Concursul național de șah „Vreau să fiu mare maestru!” (FOTO)

0
1115

mare-maestru-sah-alexandru-dinca3

La Complexul Naţional Sportiv Bascov (lângă Piteşti), a avut loc recent faza naţională a proiectului „Vreau să fiu mare maestru!”, din cadrul programului „Pierre de Coubertin”.
Acest proiect, derulat sub egida Federaţiei Române de Şah şi a Ministerului Tineretului şi Sportului, are drept obiectiv principal promovarea şahului în rândurile copiilor de până la 12 ani şi atragerea acestora spre practicarea sportului minţii.
Proiectul se derulează pe trei faze: locală, zonală şi naţională. Fiecare fază se încheie cu un concurs organizat pe şase categorii: 8 ani, 10 ani şi 12 ani, separat fete – băieţi.
Mangalia a fost reprezentantă de juniorul Alexandru Dincă, în vârstă de 7 ani și jumătate, care s-a calificat la etapa regională de la Galați, unde a obținut locul I, la categoria băieți 8 ani, dintre cei 27 participanti.
La faza națională, a obținut locul III, băieți, categoria 8 ani.
Alexandru este pregătit de profesorul Andrei Furcă de la vârsta de  cinci ani și jumătate, obținând numeroase medalii și cupe la concursuri de șah, după cum se poate vedea în vitrina sa de trofee.

MangaliaNews.ro, Luni, 9 noiembrie 2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply