Corul de copii “Callatis”, ceremonie specială de premiere la Mangalia

0
866
Corul-de-copii-Callatis-Puccini-Italia
Casa de Cultură a Municipiului Mangalia a găzduit Festivitatea de Premiere a  Centrului de Formare și Perfecționare Vocal-Instrumentală Mangalia și  a Corului de Copii “Callatis” din Mangalia, cu ocazia obținerii locului II (Diploma de Argint) la Festivalul Internațional Coral Puccini și a Diplomei de Onoare oferită corului de către Fundația Interkultur Germania.
La evenimentul care a avut loc sâmbătă, 17 octombrie 2015, fiecare solistă a corului a primit o diplomă personalizată, drept recunoștintă a eforturilor depuse în pregătirea muzicală. În cadrul ceremoniei au luat cuvântul mai mulți invitați, printre care profesorul Traian Broască, dirijorul corului și manager al Centrului de Formare și Perfecționare Vocal-Instrumentală Mangalia, Dumitru Filip, directorul Direcției de Turism din cadrul Primăriei Mangalia și Viorel Chiurtu, managerul artistic al corului.
Cu această ocazie, Traian Broască, a declarat că: ”Am parcurs șase zile frumoase. Sunt sigur că acești copii, membri ai corului, vor transmite mai departe imaginea Mangaliei cu onoare. Corul de Copii “Callatis” din Mangalia a fost premiat pentru prestațiile de pe scenă, pentru repertoriul abordat, pentru dăruire și profesionalism, interpretare, acuratețe, toate probate în actul cultural”.
De asemenea, profesorul a ținut să mulțumească în mod deosebit celor care au susținut atât material, cât și moral activitatea Corului de Copii “Callatis”: primarului Cristian Radu, administratorului public Romulus Dumitrana, lui Dumitru Filip, Aurel Stan, Viorel Chiurtu, dar nu în ultimul rând doamnelor Tatiana Odobescu, Zoe Ghiuri, Mihaela Burcă, Simona Dobronăuțeanu, Gianina Stanciu, Cristina Tănase și Gianina Lia.
„După cum știm cu toții, există activități, proiecte, provocări în care investim profesionalism, dăruire, talent artistic şi mult mai mult decât atât. Sunt convins că performanța Corului de Copii “Callatis” din Mangalia, condus cu multă dăruire de prof. Traian Broască, se numără printre acestea”, a declarat cu aceeași ocazie Dumitru Filip.
Fondatorul corului, dirijorul Traian Broască a contribuit decisiv la destinul artistic al ansamblului, făcând din acesta o adevarată școală de educație prin muzică a tinerelor generații. Performanțele corului se materializează periodic în emisiuni de radio și televiziune, în înregistrări și în numeroase apariții în concerte. Cele peste 40 de participări la festivaluri, turnee artistice și concursuri internaționale în Europa, au adus tinerilor artiști prețioase distincții și premii.
Construită ca un adevărat spectacol de culoare, muzică și eleganţă, cu un decor nou şi o concepţie unitară, Festivitatea de Premiere a Corului de copii “CALLATIS” Mangalia a fost un eveniment fascinant, onorat de personalităţi ale vieţii culturale şi artistice, spectatori şi admiratori ai micilor artişti. Felicitări și mult succes, în continuare!

Sursa: mangalia.ro, 29.10.2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply