Costineştiul, racordat la reţeaua de gaze. “Noi ne-am făcut datoria, urmează ca oamenii să se branşeze”

0
733
Traian Cristea primarul localităţii Costineşti
După ani de zile de discuţii, proiecte şi adrese, Primăria Costineşti anunţă oficial că reţeaua de gaze naturale a ajuns în localitate. Până la finele acestui an, primele imobile ar trebui racordate la reţeaua de gaze.

„Noi ne-am făcut datoria şi am adus gazele în localitate. Mai departe, este treaba oamenilor să se racordeze, să încheie contracte cu distribuitorul de gaze”, ne-a declarat primarul Traian Cristea.

Deşi constructorul estima iniţial o perioadă de execuţie a lucrării de 24 de luni, primarul Traian Cristea ne-a declarat că acest termen a fost devansat cu jumătate de an, iar în luna noiembrie a acestui an primele gospodării din Costineşti vor fi racordate la gaze, urmând ca până în toamna anului viitor întreaga localitate să beneficieze de sistemul de alimentare cu gaze.

Potrivit estimărilor, cheltuielile de încălzire pentru populaţia din Costineşti vor fi mai mici cu 40% după racordarea la gaze, factura urmând să fie chiar şi de trei ori mai mică pentru cetăţenii care foloseau ca sursă de încălzire electricitatea.

Constructorul s-a obligat să aducă reţeaua de gaze până la poarta gospodăriilor, viitoarele racorduri şi branşamente urmând să se facă individual, pe propria cheltuială a oamenilor. La lansarea proiectului, în primăvara anului trecut, distribuitorul de gaze anunţa că, estimativ, costurile totale pentru racordarea la gaze a unei case ar ajunge la 2.000 de lei, vestea bună fiind că firma care face lucrarea este de acord cu plata acestei sume în 12 tranşe lunare.

Primarul Costineştiului, Traian Cristea, a declarat că acest proiect este foarte important pentru staţiune, contribuind la confortul turiştilor şi al localnicilor, dar şi la nivelul de civilizaţie al localităţii.

„Proiectul a fost executat mult mai repede deoarece pentru realizarea lucrării nu a fost nevoie de mutarea reţelelor de utilităţi, existând spaţii verzi şi terenuri disponibile pe unde să fie aduse conductele, fără alte intervenţii în domeniul public. Noi ne-am făcut datoria şi am adus gazele în localitate. Mai departe, este treaba oamenilor să se racordeze, să încheie contracte cu distribuitorul de gaze. De aceea, până la sfârşitul anului vom avea primele case racordate la gaze, iar întreaga localitate până în toamna anului viitor”, a precizat primarul Traian Cristea.

Odată cu finalizarea acestei investiţii, Primăria Costineşti anunţă că toate instituţiile publice din localitate vor fi racordate la reţeaua de gaze, creându-se astfel condiţii civilizate de termoficare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pentru realizarea sistemului de distribuire gaze naturale în Costineşti este prevăzută construirea unei reţele cu o lungime de 34 km, valoarea investiţiei, asigurată de dezvoltator urmând să fie de peste 5 milioane de lei.

Autor: Cosmin ZAPOROJAN, cugetliber.ro, 29.10.2015.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply