CTNEWS.RO: Banii nu sunt totul. Să învățăm să fim oameni!

0
276

Adrian-Boioglu-editorial

Adrian Boioglu – editorial.

Se apropie campania electorală. Unii au intrat deja în ea cu bocancul și au început să atace. Alții sunt nesiguri și așteaptă un semn de la mai-marii partidului pentru a-și face curaj. Dar nu vreau să vorbesc neapărat despre ei, ci despre oamenii din jurul celor care sunt în campanie electorală. Despre oamenii care văd în totul numai bani și care sunt dispuși să-și vândă și mama pentru asta.

Îmi este greu să văd cum oameni pe care îi știam corecți se transformă în… altceva, în timpul unei campanii electorale. Jocul pare unul pe viață și pe moarte, iar prietenia și respectul sunt înlocuite cu trei mari probleme.

1. Trădarea sau frica de trădare

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Banii și lupta pentru a-i face rost înlocuiește în campanie rațiunea. Oamenii se simt trădați sau pur și simplu trădează interesele altora doar pentru a fi mai aproape de ciolanul numit “putere”. În această perioadă se fac jocurile, iar experiențele negative ale unor din trecut proiectează umbre de îndoială asupra tuturor. Nu poți să scrii despre o faptă corectă a unui (posibil) candidat pentru că ești direct catalogat ca fiind trădător al altuia sau ești deja pus în gașca de jurnaliști cumpărați.

Mai grav este că și oameni pe care îi știai întregi la minte ajung să-și piardă rațiunea și să vadă contracte inexistente, pe sume fabuloase, acolo unde nu există.

2. Acuzațiile

În campania electorală nu lipsesc acuzațiile. Nu contează cu cine ai bătut palma sau dacă doar îți faci meseria de jurnalist. Simplul fapt că ai postat două rânduri pe Facebook și ai vrut să faci o glumă, te poate duce în groapa jivinelor plătite, a ziariștilor care nu își merită respectul cititorilor și nici cel al colegilor de breaslă.

Nu mai contează argumentele, nu contează logica și nici “dosarul” de bun coleg sau jurnalist. Contează impresia formată pe loc și acuzațiile făcute de unii sau alții.

3. Marile “contracte”

Continuarea, AICI. 21.09.2015.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply