Firmă acasă? Risc să crească taxa de 20 de ori. Cine este obligat să plătească şi cine scapă: Exemple

0
947

farmec.ro
carturesti.ro%20

firmaacasa

Firmă acasă?

Sute de mii de firme şi PFA din toată ţara au sediile sociale în apartamentele de locuit. Din această cauză, începând din 2016, taxele ar putea fi majorate chiar şi de 20 de ori. Noul Cod fiscal îi obligă pe toţi cei aflaţi în această situaţie să depună o declaraţie până cel târziu pe 29 februarie 2016. Există, însă şi cazuri care vor scăpa de plata impozitelor mărite.

Firmele mici şi Persoanele Fizice Autorizate (PFA) au, de regulă, sediile sociale (domiciliile fiscale) înregistrate în apartamentele care sunt, totodată, propriile locuinţe. Din 2016, aceste mici afaceri şi activităţi pe cont propriu ar putea fi serios afectate de prevederile noului Cod fiscal care stabileşte taxele locale în funcţie de destinaţia clădirii: rezidenţială sau nerezidenţială.

Despre impozitarea clădirilor, din 2016, Capital a scris pe larg aici.

În prezent, Codul fiscal impune aceste taxe în funcţie de proprietar: persoană fizică sau juridică. Pentru a avea evidenţa clădirilor comerciale, respectiv a celor de locuit, direcţiile de taxe şi impozite locale din toată ţara vor colecta anul viitor declaraţiile proprietarilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, AICI. 29.09.2015.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply