Elevii români pot face schimb de experiență cu colegii lor din SUA, timp de un an, GRATUIT

0
801

FLEX-logo

Liceenii români pot participa gratuit la programul de burse FLEX, care presupune un an intreg de schimb de experienta in SUA, organizat de Ambasada Statelor Unite in Romania, in colaborare cu Consiliile Americane pentru Educatie Internationala.

Programul de schimb de experienta FLEX este finantat de catre Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii si isi propune sa ofere liceenilor din Romania ocazia de a trai in cadrul unei familii americane si de a studia intr-un liceu american pe parcursul anului academic 2016 – 2017.

Obiectivul programului este sa promoveze intelegerea reciproca intre cetatenii Statelor Unite si tarile din regiune, pentru ca liceenii sa invete mai multe despre SUA si sa le prezinte americanilor tarile lor de origine.

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite in 1992, iar acum se afla in cel de-al 24-lea an de existenta, timp in care au fost oferite burse pentru mai mult de 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia si Asia Centrala.

In 2016 – 2017, aproximativ 800 de liceeni vor invata in SUA in cadrul programului FLEX. Programul de burse este finantat in totalitate de catre Guvernul Statelor Unite si administrat de Biroul Educational si Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat, cu finantare de la Congresul SUA. Programul FLEX este sprijinit la nivel local de catre cetateni si licee din Statele Unite ale Americii ce gazduiesc, educa si sprijina liceeni fara a primi vreo compensatie financiara.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Competitia este deschisa liceenilor care indeplinesc urmatoarele conditii cumulative: au cetatenie romana, sunt nascuti intre 1 ianuarie 1999 si 15 iulie 2001, sunt actualmente in clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiaza engleza in liceu, indeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA si nu au stat in State mai mult de 3 luni in ultimii 5 ani.

Persoanele interesate pot aplica online pana pe 16 octombrie AICI.

sursa: portalinvatamant.ro. 29.09.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply