Pregătiri pentru potenţiali refugiaţi în trei localități din Constanța

0
654

farmec.ro
carturesti.ro%20
refugiati_la_mare-mangalia
Mangalia se pregăteşte să primească în jur de 500 de refugiaţi, care ar putea ajunge la noi din Turcia. Ministerul de Interne le-a cerut edililor din zonă să identifice trei locuri în care să fie amplasate taberele. Una ar putea fi ridicată în staţiunea Venus. (…)

Vasile Olan, consilier local al municipiului Mangalia: „Identificarea unor spaţii pentru amplasarea de corturi pentru un număr de 500 de potenţiali imigranţi şi care să asigure condiţii minime de igienă, surse de apă.”

Este mesajul oficial care a ajuns la Primăria Mangalia de la Ministerul Afacerilor Interne. Iar documentul a împărţit oraşul în două: cei care n-au nimic împotriva amplasării taberelor de refugiaţi în zona oraşului, aflat aproape de graniţa cu Bulgaria şi cei care nici nu vor să audă de ele.

Vasile Olan, consilier local: „Suntem alături de oamenii care au probleme pentru că până înainte de 89 şi noi am trecut prin situaţii d-astea, sigur, nu cu gloata cum sunt ei acum.”

Paul Foleanu, consiler local: „Şi 50 de persoane care ar umbla pe plajă printre turişti şi evident că nu cred că i-ar ajuta la ceva, le-ar solicita bani… na, n-ar fi o situaţie deloc confortabilă.”

Şeful cultului musulman în România spune că, deocamdată, nu s-a discutat nimic despre găzduirea unor refugiaţi în comunitatea lor. Dar e convins că integrarea lor ar fi uşoară.

Continuarea, AICI. 26.09.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply