Autorităţile stabilesc localităţile în care vor fi amplasaţi refugiaţii. Musulmanii din Constanţa au dat cărţile pe faţă!

0
712

autoritatile-refugiati

Îi vrem sau nu, cert este că îi primim. Sute de refugiaţi vor fi amplasaţi în sudul judeţului Constanţa, zonă în care autorităţile se trag de păr să găsească locurile ideale. Până una-alta, primarul Mangaliei, Cristian Radu, spune că nimic nu este o certitudine, însă a primit de la Ministerul de Interne o adresă prin care i se cere să identifice un amplasament pe care să fie montate corturi, toalete ecologice şi duşuri.

Nici măcar musulmanii constănţeni nu sunt foarte entuziasmaţi. Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) priveşte cu scepticism toată această poveste şi împărtăşeşte convingerile potrivit cărora nu toţi refugiaţii vor putea fi verificaţi corespunzător şi nu puţin a lipsit în cadrul conferinţei de presă organizată vineri la sediul organizaţiei, să se utilizeze cuvântul „magic”: terorişti.

„Şi noi suntem musulmani, dar… ăla (refugiatul – n.r.) nu declară că nu îţi aruncă în aer… (…) Eu, totuşi, întrebarea pe care mi-o pun, de ce ţările arabe nu îi sprijină? Sunt fraţi ai lor, nu? De ce nu îi iau? Cică “sclavi de-ăştia, nu!”, zice unul din şeicii ăia, că au destui cică şi în ţară. Sau vine ăla al Arabiei Saudite să spună că dă 300 de milioane de euro ca să facă 300 de geamii! Trebuie să faci clădiri unde să stea, îl ajuţi aşa, nu geamie… asta e…

Am fost în Turcia cu profesorii acum vreo lună şi ceva sau două luni. În peco-uri, dormeau pe jos! Cu o pătură, cu copii şi dormeau pe acolo. În zona aia spre Antalya şi în zonele turistice. Dacă vedeţi ce e în Istanbul, acolo unde nu vedeai un cerşetor! (…) Sunt foarte mulţi. Pe oriunde te duci, că e Istanbul, Bursa, Antalya, sunt o grămadă. (…) Păcat, că sunt şi oameni care, într-adevăr, au nevoie de ajutor, dar sunt şi…, e un efort foarte mare pentru Europa…

Continuarea, AICI. 26.09.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply