OPINII ale cetățenilor despre posibila venire a refugiaților la MANGALIA

3
1393

farmec.ro
carturesti.ro%20

opinia_mea

OPINII. În legătură cu acest subiect „fierbinte”, am selectat câteva dintre comentariile făcute de cititorii site-ului www.mangalianews.ro și ai paginii corespondente de pe fb – MangaliaNews PunctRo, opinii pe care le supunem dezbaterii publice. 

Dumneavoastră ce părere aveți?
“Acesta este momentul adevărului, pentru a sti cine suntem cu adevarat!

Nu a trecut nicio saptamana de cand discutam despre “cum am reacționa daca in Mangalia ne-am trezi cu grupuri de refugiati?”

Unii vor privi refugiații ca pe o pacoste, altii ca pe niște cersetori sau ca pe niște asistați. Vor fi unii care ii vor privi ca pe inamici din cauza religiei lor. (Cred ca si de aceea s-a ales Mangalia, datorită coabitării religioase in buna intelegere.) Nici sa-i privim ca pe niște musafiri , nu stau 2-3 zile.

Contează mult cum porneste relația cu ei, trebuiesc folosiți astfel cum si ei beneficiază de statutul de refugiat. Fiecare civilizație are reguli: de igiena, de organizare, de prevenție a bolilor etc. De la bun inceput aceste reguli trebuie respectate, de la bun inceput trebuie implicați in activități lucrative sau de orice tip. Trebuie respectați si sa li se ceara respect. De la bun inceput, trebuie sa li aducă la cunoștința ca cine nu respecta regulile civilizației, isi pierde statutul de refugiat in Mangalia si se supune legilor, ca oricine.

Ii voi invata si ii voi încuraja sa păstreze curățenia prin exemplu. Voi fi politicos si deschis pentru acelasi raspuns. Daca tot trebuie, macar sa fie cu eleganta. 

Este un moment in care Mangalia poate genera admiratia Europei pentru România după felul cum gestionează relatia cu refugiații.

Avem jurnalisti locali, acesta este momentul lor. Vor fi solicitați pentru informatii despre cum sunt primiti, cum interacționează cu populatia Mangaliei, felul in care ne prezentam poate castiga admiratie (sau dispret). Poate fi chiar un moment de branding al orașului, care sa ajute turismul pe viitor.

Se poate gestiona aceasta noutate in orașul nostru in mod inteligent, sau in mod tâmpit. Totul depinde de edili, acum este momentul adevărului”. (O.M.)


Breaking News: “Primarul si consilierii din Mangalia cauta solutii sa primeasca 500 de refugiati!”

“Ma intreb cu stupoare daca astia sunt sanatosi la cap !!!! In conditiile in care primarul si consilierii lui nu reusesc sa asigure locuri de munca suficiente pentru populatia Mangaliei, cum pot primi 500 de refugiati, frate??? Ce sa facem cu ei? Sa vedem cat de rapid poate creste rata infractionalitatii in Mangalia???? Asta vor ??? Politia si cele 2-3 firme de paza vor face fata brusc la asa ceva??? Si unde vor fi cazati, la vilele de la Neptun (…), sau acasa la primar si consilieri, daca tot vor sa faca pe bunii samariteni ???” (R.G.M.)


“Sunt familii care stau cu chirie, pentru ei domnule primar, nu puteți face nimic??” (P.S.)


“Orasul asta e varza din multe puncte de vedere. Nu avem locuri de munca, case, sunt o gramada de oameni in somaj si altele. Nu avem un viitor ptr noi care stam aici de cand ne-am nascut, dar primim oameni care nu au nimic, dar vor ceva”. (A.D.)


“Nimeni nu-i vrea, dar nici ei nu au ales acest destin. Fiecare dintre noi s-a simtit strain candva si nu este un sentiment placut! Puneti-va in locul lor o secunda, sa le intelegeti situatia! As vrea sa putem sa-i ajutam sa aiba o viata demna de a fi traita! Eu ma adresez domnului Primar si sper sa gaseasca o solutie mai buna decat o “platforma betonata, corturi, dusuri si toalete ecologice”, acum cand peste cateva saptamani vine si iarna”. (V.I.)


“Citesc si ma minunez de cat de rai sant unii oameni… In primul rand sant oameni ca si noi, oameni care au lasat fortat o casa, o masina, rude si tot ce au avut ,fiind constrinsi sa fuga cu o valiza in mana… Printre ei sant persoane care au mai multe studii decat au cei care comenteaza aici si, poate, mai multa omenie… Ma rusinez eu de concetatenii mei care, fara a-i cunoaste (…) deja îi califica pe toti ca fiind salbatici… Tineti cont ca sunt in primul rand oameni ca si noi si pe urma refugiati de razboi…” (D.V.)


“Sa-i “cazeze” la Venus, sau in Mamaia… Va fi Mecca europeana! Hoteluri goale sunt, slava Primariei…” (A.M.N.)


“Sa ii cazeze in santier, ca mai sunt niste emigranti din Asia, sa le dea si salariu si pe ai nostri in somaj, ca doar traim in Romania…” (C.C.)


“Mangalia se pregătește să primească 500 de refugiați sirieni! Da! Ați citit bine! Unde? La o aruncătură de băț! Se discută amplasarea unor corturi în parcarea din Venus! P.s. Pot propune să îi cazăm în padure?” (A.M.B.)


“Astia si cand au toate conditiile, se poarta ca huliganii”. (A.B.)


“Exclus ca cineva sa fie de acord cu asa ceva!” (E.F.)


“Nici nu se pune problema!!!” (V.Z.)


“Intrebarea care se impune: CHIAR avem nevoie de refugiati? Nu sunt DESTUI oameni necajiti, in orasul nostru, pentru care nu face nimeni NIMIC? Ei unde se pot REFUGIA?” (E.F.)


“Doamneeee!!!! Nu cred ca este adevărat !!! Imi este frica si groaza sa vin noaptea de la serviciu acasa… si dimineața sunt indivizi care sa îți arunce cuvinte urate, ce o sa ne facem atunci??? Nu da nimeni doi bani pe siguranța cetățenilor?? Avem bani pt refugiați??? Scoateti-ne si pe noi din nămol, va rog!!!!! Scoateti-ne si pe noi din întunericul in care stam, apoi sa aruncam cu banii pe tâmpenii!!!” (V.Z.)


“Marea Neagra va deveni toaleta lor! Si vor sta în cort și pe timp de iarnă?! Pregătiți și spitalele… Nu este răutate, dar imaginati-va ca se vor imbolnavi cat de curind, din cauza condițiilor… De ce nu se iau masuri în tara lor…, cred ca acolo trebuie făcută ordine!” (E.Z.)


MangaliaNews.ro, Vineri, 25 septembrie 2015.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


3 COMENTARII

  1. Nu sunt de acord cu primirea lor. sa se ia masuri la ei in tara. o sa ajungem sa ne fie frica sa mai iesim din case. cum ramane cu siguranta cetatenilor domnule primar si consilieri? aveti si voi familii si copii…. cum va veti simti cand stiti ca le este frica sa mai iasa din casa? noi vrem liniste si pace in orasul nostru nu avem nevoie de conflicte si omoruri sau mai stiu eu ce tot felul de lucruri groaznice. abia ne ducem noi zilele ca nu avem locuri de munca. ce sa faca ei aici? sa se duca oriunde, dar nu la noi.

  2. Nu sunt de acord. Domnule primar ganditi-va la siguranta populatiei. noi nu avem nevoie sa ne fie frica sa mai iesim din case. abia ne descurcam noi cei de aici ce sa caute ei in orasul nostru? sa se ia masuri la ei in tara. nu sa se duca in alte tari si orase si sa faca ei legea. sa ne fereasca Dumnezeu de asa ceva.

  3. Nu trebuiesc adusi in Mnagalia pentru ca suntem un oras mic cu destule probleme. Avem deja infractionalitate si destui asistati social. Locurile de munca nu sunt destule pentru cetatenii nostri. Ne madrim cu un oras cat de cat curat, ati vazut cum au lasat turistii, destula mizerie. Ce vor face asa zis refugiatii, o sa ne punem mainile in cap. Sa fie dusi in orase mari, in tabere pazite pana se hotarasc sa plece unde primesc bani suficienti pentru ceea ce nu fac. Sibiu, de ce nu? Orasul lui Johannis. Brasov, taberele de la marginea Bucurestiului, Timisoara, ce sa caute aici??? Se simt ofensati cand vad o femeie neacoperita, aici umbla aproape in c…l gol pe strada turistele. Chiar vreti actiune in amaratul asta de oras? Chiar asa de tare conteaza exploatarea politica? Pai in ritmul asta nu o sa va mai sustina nimeni ca si primar. Si nici pe consilieri. Oricum Johannis si-a pierdut credibilitatea incalcand Constitutia Romaniei provitor la stabilirea altor comunitati pe teritoriul Romaniei. Si facand sluj in fata lui Merkel. Cum adica sa imi impuna mie de exemplu presedintele asociatiei de locatari pe cine sa priemsc in casa pe termen nelimitat??? Refuz. Refuzati si voi asemenea manipulari. Nu, nu ii vrem si noi stim ce vrem si ce este bine pentru familiile noastre de care voua, aparatului Primariei nu va pasa deloc. Ati aratat acest lucru mergand tacit mai departe.

Leave a Reply