Voluntar la SIMFEST 2015

0
1625

simfest2015

Voluntariatul se face cu pasiunea care vine din interiorul fiecaruia dintre noi. Oricine poate fi voluntar, cu implicare si dragoste pentru arta.  Sa oferi o parte din timpul tau, sa fii acolo in mijlocul evenimentelor, sa te  imbogatesti spiritual prin cursurile la care poate participa orice persoana care doreste sa se perfectioneze, sa cunoasca oameni noi si sa invete permanent, pentru a-si dezvolta abilitatile si aptitudinile, asta inseamna sa fii voluntar.

Este al doilea Festival la care am participat (primul a fost la Bucharest Fashion Week din 2014, la Ambasad’OR Event, Bucuresti) si primul in calitate de voluntar.

Cursurile au avut ca tema Jurnalismul de investigatie in televiziune si online. Este un subiect de interes, atat pentru tineri, care se pot initia in domeniul jurnalismului si care pot avea o mai mare deschidere catre acest domeniu, daca vor opta pentru aceasta profesie dar si pentru studenti sau absolventi ai facultatilor de jurnalism carora le sunt utile aceste cursuri, facilitandu-le documentarea si perfectionarea care ii ajuta sa devina profesionisti in domeniu.

Cursurile s-au desfasurat in cadrul Festivalului Simfest de la Targu Mures si au prilejuit intalnirea cu oameni pasionati de munca lor. Jurnalistii care au tinut cursuri la Festivalul Simfest sunt oameni cu multi ani de jurnalism in spate ( Iulia Badea Gueritee, jurnalist de 16 ani la Courrier International, Paris, autoare a cartii “Serendipity” – “Final fericit”). A fost un curs interesant si interactiv, care a captat atentia tuturor celor prezenti cu tema Inversarea raportului media-consumator, consumatorul de media (ne referim la televiziune) preia de multe ori informatia fara sa se intrebe daca aceasta este veridica, corecta sau nu.

La Targu Mures, am fost voluntar din pasiune pentru arta. Voluntarii au  fost cei care au promovat festivalul pe canale online, s-au ocupat de pregatirea activitatilor din timpul festivalului (expozitia de caricatura a domnului Geo Tuica, fotografii si bijuterii inspirate de opera lui Constantin Brancusi, realizate de jurnalistul Ovidiu Paraianu). Drept rasplata pentru activitatea pe care am depus-o in cadrul Festivalului Simfest, am primit Diploma de voluntariat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Diploma Voluntariat Roxana Turcu-

Roxana Turcu, reporter voluntar, colaborator MangaliaNews.ro.

21.09.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply