Președintele ANAT, Aurelian Marin: „Am asistat la o relansare a staţiunilor sudice, dar este mare nevoie de agrement”

0
748

Aurelian-Marin

În urmă cu câteva zile s-a desfăşurat în staţiunea Venus, Bursa de Turism, prilej cu care s-a tras linie după încheierea sezonului estival 2015. La unison, hotelierii au declarat că vara ce tocmai a trecut a fost profitabilă, numărul turiştilor români fiind mai mare cu 20%, iar cel al străinilor cu 15% comparativ cu sezonul 2014.

Despre modul cum s-a desfăşurat sezonul 2015, ne spune mai multe șeful ANAT, Aurelian Marin, în următorul interviu:

  • De ce credeţi că sezonul a fost atât de bun?
  • Consider că am asistat la o relansare a litoralului sudic în această vară. Acest lucru s-a datorat investiţiilor mari care s-au făcut în unele staţiuni, cele mai multe în Venus, unde există multe hoteluri de 4 şi 5 stele, reducerii TVA la 9 % şi includerea sistemului all inclusive în tot mai multe unităţi de cazare. Din punctul de vedere al agenţiilor de turism, s-a remarcat, tot în sud, că au venit cu 10% mai mulţi turişti prin intermediul acestora.
  • Ce urmează anul viitor?
  • Avem aşteptări mari de la vara viitoare şi mă refer la o diversificare a serviciilor şi ofertelor. Vor intra alte hoteluri în renovare, urmând să primească stele în plus după sporirea confortului. Staţiunea Venus este un exemplu bun, s-a ridicat foarte mult într-un timp foarte scurt. Din păcate, zona Neptun-Olimp nu mai este la fel de atractivă ca odinioară când era emblematică, multe hoteluri au rămas în urmă, altele au fost abandonate.
  • Ce lipseşte în staţiunile sudice?
  • Lipseşte agrementul. Pe lângă parcul de aventură din Neptun, teatrele de vară şi sporturile nautice nu există alte posibilităţi de distracţie. Staţiunile au nevoie de un Aqua Parc, aşa cum s-a deschis la Eforie şi care s-a bucurat de succes. Mai trebuie exploatate ieşirile cu barca din Porturile Limanu şi Mangalia care arată foarte bine. Nu în ultimul rând, trebuie promovată mai mult Herghelia Mangalia.

Cititi continuarea in editiadesud.ro. 21.09.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply