ECOURI la TOP 20 Mangalia (II)

1
1032

Mangalia20montajfoto-

     La o săptămână de la publicarea rezultatelor sondajului de opinie care a finalizat serialul în 20 de episoade MANGALIA 20 – Un TOP al personalităților locale, serial documentar monografic, inițiat și realizat de redacția ziarului online MangaliaNews.ro, am primit noi comentarii, aprecieri, mesaje frumoase, de data aceasta de la prietenii scriitoarei Dora Alina Romanescu…      dora_alina_romanescu4

     …Ecouri pe care vi le oferim spre lectură în cele ce urmează:  

     FELICITĂRI, stimată doamnă… mă bucur că votul meu care a plecat tocmai din Spania a contribuit la succesul pe care l-ați obținut. Întotdeauna v-am admirat ca și femeie, pentru că sunteți frumoasă, atât în interior, cât și la exterior, pentru succesul profesional, pentru faptul că Dumneavoastra ați fost “mamica de împrumut” pentru mulți dintre copiii Mangaliei. Poveștile Dumneavoastra citindu-le, ne duc cu gândul departe, ne fac să intram în pielea personajelor și să ” trăim” în viața lor, noi cei care vă citim și vă  apreciem romanele. Îmi aduc cu drag aminte faptul că, după ce v-am citit prima carte pe care mi-ați dăruit-o în vremea când eram vânzatoare la magazinul de haine, m-am îndragostit de stilul Dumneavoastra de a relata ¨povești adevarate¨.

     Cartea ” Emira Mahmudi” m-a impresionat profund, am  plâns ca și când aș fi fost participant activ al acelei povești. Apoi, auzind ca ați lansat o alta carte, “Gara Centrala”, un an de zile mi-am dorit să o cumpar… îmi plăteam cursurile universitare din umilul meu salariu de pe atunci și nu mi-am permis să o cumpar deși avea un preț mai mult simbolic… o doream… îmi doream să îi dau gândului meu și imaginației, frâu liber să zboare printre rândurile acelei cărti. Dupa ce m-am întors de la munca, din Germania, am reușit să achiziționez mai multe dintre carțile dv., inclusiv cea dorita… au fost un balsam pentru suflet… le-am citit pe nerăsuflate…

     Acum, că locuiesc pe meleaguri spaniole, dorul de casa, de cartea româneasca, de persoanele dragi care mi-au marcat copilaria, mă atrag, mă cheama, însa nu întotdeauna reușesc să ajung… Dumneavoastra sunteți un ¨intermediar¨ al sufletului meu… locuiesc departe de casă, iar cărțile și harul pe care îl aveți în a le scrie, mă fac să zbor, să simt, să trăiesc ca și când aș fi fost acolo… mă bucur nespus pentru faptul că vă cunosc, pentru că văd că sunteți o persoană atât de activă, respectată, iubita, prețuită.  Vă doresc să aveți multă sănătate, ¨cerneala în condei¨ și mult succes în tot ce va propuneți.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

     Să auzim numai de bine! 

     Va îmbrațișez cu mult drag, respect și stima, a Dumneavoastra,

     Mariana Avadanii Fuengirola (Malaga) Spania.


     Felicitări, doamna Dora Alina Romanescu pentru profesionalism, implicare, dăruire, pasiune! Desigur că aș putea adăuga multe alte calitați cu care Dumnezeu v-a binecuvântat, pentru că sunteți un izvor de daruire și un model de femeie care face cinste neamului românesc. M-am bucurat nespus să votez calitatea, delicatețea și evident, frumusețea chipului și al sufletului. Vă doresc să aveți multe zile cu sănătate în care să puteți crea, să puteți simți frumos, să ne încantați cu noi povești din viață! 

     Cu drag si admirație pentru doamna sufletelor,

     Alina Paraschiva, Tg. Mureș.


     Sunt Bogdana Melania Kaszonyi, nepoata prietenei dumeavoastra, Anca. Am citit câteva rânduri scrise din biografia dumeavoastra și  m-au impresionat realizările pe care le-ați avut ca educatoare și ca scriitoare. La început credeam că citesc despre două persoane diferite Saveta Georgescu și Dora Alina Romanescu, dar dupa aceea am realizat căci precum un actor interpreteaza un rol și se contopește cu un personaj, așa și dumneavoastra va “camuflați” sub pseudonimul de Dora Alina Romanescu, pseudonim minunat cu care v-ați semnat romanele. Vă urez mult succes în continuare, multă sănătate și abia așteptam să citim cartea pe care o veți scrie despre mătușa noastră Anca.

     Cu respect, Bogdana. 


     Draga Dora,

     Te salut, draga mea prietenă, îti scriu tocmai din Germania, din München. Te-am votat din toată inima și mă bucur că și votul meu a contribuit la succesul tau. Știam ca așa va fi pentru că ești o scriitoare talentata iar scrierile tale ajung cu ușurința la sufletul cititorilor. Te-am apreciat ca educatoare, te apreciez ca scriitoare și aștept cu nerabdare să scrii cartea despre viața mea. Să știi draga Dora, că de câte ori îmi este dor de locurile mele natale, deschid una din cărțile tale…, ador descrierile despre Ardealul nostru drag, plâng când citesc despre Mangalia și Neptun, unde mi-am petrecut cei mai frumoși ani. Știu că ești muncitoare, serioasă, credincioasă și ai un suflet cald, fără ură și răutate în el. Succes în tot ceea ce faci, mă bucur pentru tine, meriți să fi prețuită de elevii pe care i-ai avut la grădiniță și de cititorii romanelor tale din  orasul Mangalia.

     Felicitari!

     În încheiere îti dau un sfat prietenă dragă:

     Să nu fi sensibila, cum te știu eu, orice critică negativă s-o tratezi ca fiind un pas înainte, un imbold pe calea succesului. Să nu ignorezi răutățile celor nătângi, dar nici să nu le pui la suflet! Ești  persoană publică, lumea trebuie să vorbească și să aibă activitate  și cârcotași.  Unealta ta de lucru este stiloul, ăsta-i darul lui D-zeu și, ce ți-a dat D-zeu nu-ți poate lua nimeni.

     Te sărut,

     Lingner – Duca Anna Anca.  


     Stimată doamnă Georgescu,

     Sunt Cristian Rusu, prietenul din copilărie al fiului dv. Alin. Am plecat cu mulți ani în urmă să lucrez pe un vas de croazieră, apoi mânat de elanul tinereții am rămas în America, la Miami, un oraș situat pe coasta Atlanticului, în sud-estul statului Florida, unde m-am stabilit. Nu am să vă vorbesc de greutățile prin care am trecut fiind departe de țară, de mama și de fratele meu, ci vreau să vă spun ce rol important ați avut în viața mea.

     Ultima oară când am plecat din țară, mama mi-a pus în bagaj și romanul scris de dv. „Distanțe”. Poate nu o să mă credeți, dar această carte este legătura mea cu țara, cu limba română, cu mama și cu fratele meu. De câte ori mi se face dor să vorbesc în limba mea sau să plâng în limba mea, deschid cartea dv. și citesc din ea. Când mi-o ajuta Dumnezeu să revin în Mangalia, am să vă uimesc spunându-vă pasaje întregi pe de rost din romanul care mi-a devenit drag precum ca o carte de rugăciuni. Mama mi-a trimis link-ul cu sondajul de opinie la care ați participat.

     V-am votat din toată inima și i-am pus și pe colegii mei americani să vă voteze. Cărțile pe care le-ați scris fac fericiți oamenii pe care „distanțele” îi apropie, deși trec printr-un tumult încâlcit în viață. Mulțumesc, doamna Georgescu – Dora Alina Romanescu – pentru că existați și pentru că romanul dummneavoastră mi-a fost și-mi este un prieten de nădejde, mi-a amintit mereu că sunt român, chiar dacă trăiesc în America. Sărutări de mâini, multă sănătate și bucurii în tot ceea ce faceți!

     Cu respect, Cristian Rusu

     P.S. Cartea dv. a fost citită de toți românii pe care i-am întâlnit în Miami.


     Vin și eu alaturi de mulți admiratori a romanelor tale să te felicit din suflet și să- ți spun sincer că mă bucur că votul meu din Spania a contribuit la succesul pe care l-ai  obținut. Nu am fost mirată de rezultat, îl meriți din plin!. Viata dura s-au poate”Destinul” ți-au îndreptat pașii pe meleagurile Dobrogene unde știu ca ești ca și acasa. De asemenea sunt sigura că nici o clipă nu ți-ai  uitat locurile pitorești ale copilăriei tale. Asta am simțit o cu multă emoție din carțile tale deosebit de impresionante, emoționante, pline de farmec, culoare, imaginatie etc.

     Sunt din Năsăud, locul unde pașii tăi au lăsat urme. Înțelepciunea pe care ai primit-o drept “zestre de la Dumnezeu” a transmis un mesaj atât de puternic prin scrierile tale încât am deschis brațul, te-am  cuprins și acum ți-am găsit un loc special în sufletul meu. Primește-mă alături ca și o prietenă, deși sunt atât de mica în lumea asta mare…..

     Te ador și te apreciez cu mult respect, Florentina Rebreanu.


     Mă bucur din suflet și vreau să vă felicit, doamna Dora, pentru locul binemeritat pe care l-ați obținut la concursul ,,Topul personalitatilor locale ,Mangalia Top 20”. Sunt bucuroasă și mă simt onorată că v-am cunoscut ! Felicitari celor de la „Mangalia News” pentru că au reușit să puna în evidență adevaratele valori pe care le avem și care, din pacate, sunt prea puțin promovate. Mulțumim frumos pentru ca ați ales să scrieți pentru noi, cititorii și așteptam cu mare drag urmatorul roman care, sunt convinsa că va avea  succes!

     Gabriela, din Timisoara.


Stimata doamna Dora Alina Romanescu,

     Vă scriu din America cu mare entuziasm și un dor aprins. Mă bucur că votul meu a contribuit la succesul dumneavoastra.  Vă știu ca educatoare și am un respect profund pentru persoana și lucrarea d-voastra. Cuvintele mele sunt prea sărace ca să ilustreze bogația conținutului izvorat din inima d-voastra fată de cititori. Romanele dumneavoastra îmi redau acel sentiment de iubire de patrie, de limba româneasca și astfel mă reconectez cu rădacinile mele, tărâmul mult iubit, România. Felul în care descrieți evenimentele și personajele, detaliile incluse și dulceața cuvintelor lasă un gust plăcut  tuturor celor ce au onoarea să vă citeasca romanele. 

     Cu mare stima,

     Mihaela Moeller.


     Scumpă doamnă,

     Vă scriu din Suedia și mă bucur că prin votul meu am contribuit la succesul dumneavoastră…. M-am bucurat enorm cand am vazut ca meritele dvs. sunt apreciate, dupa atatia ani de daruire si efort. Dvs. sunteți educatoarea care i-a fost fiului meu cel dintai indrumator, cea care l-a invatat cum sa dea piept pentru prima oara cu cifrele si literele…, cea care a stiut intotdeauna cum sa ii explice unui prichindel tainele educatiei. Nici acum nu pot uita minunatele serbari pe care le pregateati cu atata daruire si iubire. Va urmaresc si citesc cu bucurie romanele dvs si am sa le procur si pe cele pe care nu am reusit, fiind plecata.

Va doresc din suflet sanatate multa si sa continuati sa ne bucurati cu scrierile dvs minunate!

Cu toata stima, Gabriela Moculescu.


Linkuri spre articolele despre serialul MANGALIA 20:

– Sondaj de opinie. Cine credeți că va fi pe primele trei locuri în TOP 20 – Personalități din Mangalia, pe domenii?

– REZULTATELE sondajului de opinie MANGALIA – TOP 20

– Serialul MANGALIA 20 – Un TOP al personalităților locale, dedicat Zilei Municipiului Mangalia, LA FINAL

– MANGALIA – TOP 20, linkuri spre cele 20 de episoade.


MangaliaNews.ro, 16 septembrie 2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Doamna Dora, ma bucur din toata inima pentru numarul mare de voturi pe care le-ati primit. Acum am aflat despre acest sondaj, dar nu cred ca as fi avut si eu drept de vot, nefiind cetatean al oraşului dv. Ma bucur că votul meu nici nu a fost necesar pentru a obţine un asemenea succes. Sunteti o persoana frumoasă la chip şi la suflet, cu o minte sclipitoare şi un talent greu de egalat. Va doresc să fiti sanatoasa si puternica in continuare, asa cum va ştiu, să reuşiţi tot ce va propuneti. Vreau sa va spun că mă simt foarte onorată să mă număr printre persoanele apropiate inimii dumneavoastra, că vă iubesc şi vă apreciez nespus de mult.
    Olimpia Sava

Leave a Reply