MANGALIA 20, episodul 19: Personalități în domeniul MUZICII, din Mangalia (II)

0
2156

mangalia20-montaj-foto

MANGALIA 20 – Un TOP al personalităților locale

– episodul 19 – (penultimul).
Anul acesta se împlinesc 20 DE ANI de când orașul Mangalia a fost declarat municipiu (1995 – 2015).

Cu acest prilej, redacția ziarului online www.MangaliaNews.ro a lansat Topul personalităților locale „MANGALIA TOP 20”. Au trecut, așadar, 20 de ani de când Mangalia este municipiu; noi am ales pentru a puncta acest eveniment 20 de domenii în care s-au afirmat concitadinii noștri, de-a lungul vremii, încercând, totodată să “updatăm” virtual Monografia “Mangalia în paginile vremii”, scrisă în 2007 de Aurelia și Alexandru Lăpușan.

Articolul anterior (18) a fost: Personalități în domeniul MUZICII, din Mangalia (I).

Continuăm astăzi cu Episodul 19: 

Personalități în domeniul MUZICII, din Mangalia (II).

Profesorul Traian Broască

panou-Traian-Broasca-

”Vinovat” de reușita Innei, așezat la loc de cinste pe panoul învingătorilor.

Campania “Oamenii cu care ne mândrim!”, lansată în 2013 de Primăria Mangalia a continuat și în 2014. Personalitatea căreia autoritățile publice locale îi rezervă, în aceste zile, un loc pe panoul amplasat în centrul Mangaliei este prof. Traian Broască. Calitățile sale de pedagog au fost concretizate prin șlefuirea unor tinere talente care, în prezent, evoluează pe scene din țară, dar și din străinătate, bucurându-se de un succes răsunător. 

Printre tinerii talentați care s-au pregătit cu prof. Traian Broască se află Inna, Cream, Angels, Crina Bălan și mulți alții. Timp de 30 de ani, dascălul şi-a consolidat o carieră în muzică, în calitate de compozitor şi dirijor al Muzicii Reprezentative a Marinei Militare din Mangalia şi Ansamblului „Albatrosul” al Forţelor Navale. Deşi în anul 1998 a trecut în rezervă, pasiunea pentru muzică a fost mai puternică, astfel că a continuat să lucreze în domeniu în calitate de pedagog. De atunci şi până în anul 2010, a activat ca profesor de canto în cadrul Casei de Cultură, reuşind să pună bazele Corului „Callatis” cu care a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale şi a Ansamblului „Creativ-Art”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Îmi aduc aminte cu plăcere de cea mai înfloritoare perioadă, când directorul Casei de Cultură era Viorel Chiurtu, perioada în care s-au remarcat cele mai multe voci şi instrumentişti ai oraşului. Mangalia are copii talentaţi şi valoroşi, care vor duce peste hotare numele oraşului în care s-au format ca artişti. Însă fără o pregătire asiduă din punct de vedere vocal şi fără o susţinere financiară pe măsură, mulţi se pierd în anonimat şi este păcat pentru aceste făpturi înzestrate cu talent. Eu voi continua să-i susţin cu mijloace modeste, dar cu o pregătire profesională performantă”, a explicat prof. Traian Broască.

Timp de 3 ani (2010-2012), a activat ca profesor la Facultatea de Muzică Constanţa, unde a pregătit un număr însemnat de studenţi. Acesta a înfiinţat „Centrul de Formare şi Perfecţionare Vocală Mangalia”, în cadrul căruia a „şlefuit” voci importante din muzica autohtonă, cum ar fi: Ruxandra Iliescu (Blaxy Girls), Ramona Hanganu (band-ul Grupului Divertis), Adela Popescu, Andreea Olariu şi Iulia Puşchilă, finaliste la Vocea României, Lisa Opriş, semifinalistă în acelaşi show de televiziune.

În prezent, profesorul Traian Broască se ocupă de formarea vocii Ioanei Bărbuliceanu din Mangalia, un talent autentic, care a participat şi câştigat un premiu important la Festivalul de Muzică de la Dublin. Însă, cea mai mare satisfacţie o are prof.Traian Broască, atunci când vorbeşte despre fosta sa elevă Alexandra Apostoleanu (INNA)

„Alexandra, cum îmi place să-i spun, a cântat mereu din tot sufletul, încercând să mă convingă de calităţile ei vocale. Avea opt ani, când a debutat în cadrul „Centrului de Formare şi Perfecţionare Vocală Mangalia”, ulterior ajungând la performanţe vocale extraordinare raportate la vârsta ei fragedă, animată, bineînţeles, de ambiţie şi voinţă deosebite. A evoluat frumos, a fost o elevă disciplinată, iar acum mă mândresc că am fost profesorul ei”, mai spune Traian Broască.

Membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, prof.Traian Broască a terminat una dintre cele mai prestigioase instituţii militare de învăţământ din ţară – Şcoala de Ofiţeri, Dirijori de Muzică – Bucureşti, a absolvit Facultatea de Arte Bucureşti şi are un Master în Artă Muzicală. Începând cu anul 2014, pregăteşte „Corul de copii Callatis Mangalia România”, care va participa la mai multe festivaluri corale naţionale şi internaţionale.

Despre prof.Traian Broască, pe internet:

TRAIAN BROASCĂ, PROFESORUL DE CANTO CU CARE MANGALIA SE MÂNDREŞTE

PROFESORUL DE CANTO TRAIAN BROASCĂ E CONSIDERAT O VALOARE ÎN MUNICIPIUL MANGALIA

“Broasca” fermecata a Innei si a Alexandrei Stan.

**************************************************************

INNA

ina-portret

INNA (nume real: Elena Alexandra Apostoleanu, n. 16 octombrie 1986, Neptun, Mangalia, România) este o cântăreață de muzică dance și house din România.

A început să colaboreze cu echipa de producători Play & Win în 2008, an în care a fost lansat și primul său disc single, Hot, piesă ce a ajuns pe primul loc în clasamentele radio din România, Bulgaria, Polonia, Rusia, Ungaria, Turcia și Grecia.

Inna-Hot-2014-

De pe albumul său de debut, Hot (2009), Inna a lansat alte patru discuri single, Love”, „Déjà Vu”, „Amazing și 10 minutes, toate acestea câștigând poziții fruntașe în clasamentele de specialitate din Europa. Pe 15 aprilie 2009, cântăreața a semnat un contract de management cu una dintre cele mai importante case de înregistrări din America, Ultra Records. Prin semnarea acestui acord, compania se angaja să promoveze materialele discografice ale cântăreței în S.U.A., Regatul Unit și Canada. Ulterior, interpreta a câștigat patru trofee la gala premiilor Romanian Music Awards 2009.

inna-drumul-catre-celebritate

În aprilie 2009, șlagărul Innei, „Hot”, a fost nominalizat la categoria „Cea mai bună melodie internațională” în cadrul ceremoniei Premiilor Eska. În toamna anului 2009, Inna obținea un trofeu la premiile MTV Europe Music Awards, la categoria „Cel mai bun interpret român”.

inna - 6

În 2011 a lansat cel de-al doilea album de studio, „I am the club rocker” și a susținut concerte în mai multe țări europene și în Mexic. Tot în 2011, Inna a fost cea mai bine plătită cântăreață din România și din Europa de Est.

INNA

Al treilea album de studio, Party Never Ends, a fost lansat pe 25 martie 2013. În martie 2013, Inna a interpretat alături de Carla’s Dreams melodia „P.O.H.U.I.”.

inna-

In anul 2014 Inna a lasat melodia “Striga!” alaturi de Puya, piesa bucurandu-se de succes in Europa.

Inna-2014

In iulie 2015, Inna a anuntat ca va lansa cel de-al patrulea album de studio, intitulat INNA, pe data de 15 septembrie 2015, iar in Japonia pe 24 iulie 2015 sub numele ”Body And The Sun”Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Inna

INNA-Cola-Song-2014

INNA, CEL MAI CUNOSCUT ROMÂN DE PE FACEBOOK. ARE 12 MILIOANE DE FANI

inna-cola-rosu

INNA, drumul catre celebritate: „MI-A FOST GREU adesea, AM AVUT MOMENTE DE TRISTETE” – Care este CEL MAI MARE VIS al artistei!

inna-piniata

VIDEO: 

Surse: youtube.

Articole pe www.mangalianews.ro, despre INNA:

Interviu cu Inna: „Dintr-o fată simplă din Neptun poţi ajunge pe buzele tuturor”

INNA cântă azi la SOCI!

Inna, la ora adevărului: Nu există alt loc unde să îmi doresc să fiu – Interviu

Pusă la zid de multe ori, INNA a luat această DECIZIE.

*****************************************************************************

Claudia Pavel

claudia-cream-cover

Claudia Pavel alias Claudia Cream (n. 19 octombrie 1984 în Mangalia) a început să lupte pentru visul său de la numai 7 ani, când a luat primele lecții de muzica. Și-a cultivat talentul și vocea remarcabilă, iar la 15 ani și-a făcut debutul pe scena muzicală din România alături de grupul Candy. Deși succesul a fost considerabil, Claudia a decis să se îndrepte către o carieră solo, într-un moment când a fi component într-o formație dance îți asigura un loc călduț în muzica din România.

Claudia_Pavel

S-a lansat sub titulatura “Cream”, in anul 2002, odată cu lansarea primului ei single “Mai aproape” si a primului album solo “Crede în mine”. A urmat cel de-al doilea single, “Cânt pentru tine”, după care în 2003, pe 20 noiembrie, lansează cel de-al doilea album “Aștept”. De pe acest album ea promovează 2 piese “Închide Ochii”, o colaborare cu Marius Moga si “Jumătatea Mea”, un featuring cu trupa Simplu. Al treilea album, intitulat “Te vreau”, este lansat pe 1 ianuarie 2005.

claudia-pavel-

“Nu din prima seară”, este piesa ce promovează materialul. Pe 12 ianuarie 2006 apare și cel de-al patrulea material sub numele de “48 de ore”, de pe care sunt lansate 2 single-uri: “Cântecul inimii” și “Știu ce-ți place” (Vanilla Cream), un featuring cu “Matteo”. După 2 ani de muncă in străinătate, Claudia Pavel se întoarce cu un material nou-nouț și cu un nume de scenă nou: “Claudia Cream”.

claudia-pavel-actor-

La sfârșitul anului 2008, lanseaza piesa “Candy” care prinde foarte bine la public și urcă pe primul loc in topuri. Piesa face parte de pe albumul “Wrong Girl For That”, un material realizat și masterizat exclusiv în Suedia, Germania, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Artista a lucrat cu echipa care a masterizat și albumele trupei ABBA. Cel de-al doilea single “Just A Little Bit” este surpriza albumului pentru ca pe ea cantă și celebrul artist Fatman Scoop. Lansarea oficială a albumului a avut loc pe 6 august, în Discoteca Tineretului din Costinești, Constanța. Următorul single, “Don’t Miss Missing You”, a aparut în toamna anului 2009.

Claudia_Pavel-
În vara anului 2011, Claudia a câștigat un rol principal in filmul de acțiune “Terapia pentru crimă”, în care ea a avut rolul unui ucigaș profesionist. A cântat și pentru soundtrack-ul filmului. Filmul a avut previzualizarea pe 24 noiembrie 2013 la Festivalul de Film Psihanalitic în București la Cinema Studio, care este versiunea românească a Festivalului European de Film Psihanalitic de la Londra prezidat de regizorul celebru italian Bernardo Bertolucci. Filmul a avut premiera pe 29 septembrie, la Bucuresti, la Cinema Studio și este încă vizualizat în prezent în toate cinematografele din România și vor fi distribuite în peste 70 de țări.

claudia-pavel-

Formația profesională a Claudiei include o diplomă în Teatru și Cinematografie și o diplomă de master în TV Productie, de la Universitatea Hyperion. Ea vorbește fluent în engleză, are cunoștințe de bază de spaniolă și franceză. Locuiește în prezent atât în Los Angeles cât și în București, unde își termină al saselea album de lucru cu producții Keybeats și urmează o carieră în actorie.

Claudia Cream a lansat până în prezent 5 albume pe plan solo și un album în grupul “Candy”. Cel mai de succes este ultimul album “Wrong Girl For That”, datorită originalității sale și sound-ului nou abordat. Albumul este unul dintre cele mai profesioniste materiale realizate de vreun artist român si, totodată lansat în peste 10 țări europene, lucru nemaireușit de vreun alt artist de origine română. Pe acesta și-a pus amprenta chiar și “Ryan Tedder”, solistul trupei britanice OneRepublic, care a mai compus și pentru Beyoncé, Jordin Sparks sau Leona Lewis.

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Claudia_Pavel

Claudia Pavel – Suna-ma (Official Video)

 

(sursa: youtube).

Ce mai face si cum arată acum Claudia Pavel

http://www.protv.ro/stiri/o-mai-tii-minte-pe-cream-ce-mai-face-si-cum-arata-acum-claudia-pavel.html

claudia-paula-noah

(sursa foto: aici).

Pagina de facebook a Claudiei Pavel: https://www.facebook.com/ClaudiaPavel

***********************************************************

Crina Bălan

crina_balan_giglio_vocea_romaniei

O mai ţineti minte pe CRINA BĂLAN, fetiţa REBELĂ din trupa GIGLIO? VEZI prestaţia de la VOCEA ROMÂNIEI şi cum arată la 26 de ani! VIDEO & FOTO

Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/crina-balan-trupa-giglio-vocea-romaniei-417545.html#ixzz3kEW2PogI

crina_balan_giglio_

Crina Balan – Orice Am Face | Single Oficial:

https://www.youtube.com/watch?v=UoCkxLAXllw

***************************************************************

Alexandra Stan

alexandrastan

Alexandra Stan (n. 10 iunie 1989, Constanța) este o solistă vocală și compozitoare din România. A lansat single-ul, “Lollipop (Param Pam Pam)”, spre finalul anului 2009. Melodia a avut un impact asupra României la începutul anului 2010, urcând în topurile radiourilor, ajungând până pe locul 18 în Romanian Top 100.

Alexandra_Stan_in_Sofia

Al doilea single, “Mr. Saxobeat”, s-a bucurat de un succes internațional enorm, devenind un hit. S-a vândut în aproape 1.000.000 de exemplare în mai puțin de un an, ajungând în top 5 în peste 20 de țări, cum ar fi Noua Zeelandă, Marea Britanie și în top 30 în Australia, Canada și Statele Unite. Solista a lansat albumul de debut în august 2011, numit Saxobeats. Acesta a fost un succes comercial, clasându-se în Top 40 al albumelor în țări precum Germania, Finlanda sau Elveția, în Japonia ajungând în Top 20. Următoarele single-uri sunt “Get Back (ASAP)” și “1.000.000”.

Alexandra_Stan_-_Gala_Nacht_des_Sports_2011

Pe 4 iunie 2012, este lansată piesa “Lemonade”, înregistrând aproape 47,000,000 vizualizări pe Youtube în mai puțin de 10 luni. Single–ul ajunge numărul 1 în Bulgaria și întră în Top 50 în peste 8 țări, fiind primul single de pe relansarea albumului de debut, Saxobeats. Următorul single, “Cliche (Hush Hush)” nu se bucură de același succes. Colaborarea cu Manilla Maniacs pentru All My People, este cel de-al treila single de pe relansare, însă nici acesta nu are un succes răsunător.

Alexandra_Stan_2011

După luni petrecute în Statele Unite ale Americii, Alexandra Stan revine în aprilie 2014 cu piesa Thanks For Leaving, care povestește despre relatia ei cu Prodan. Piesele care urmează, Cherry Pop, Dance si Give Me Your everything de pe al doilea album de studio “Unlocked”, s-au bucurat de mult succes in Japonia.

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandra_Stan

Alexandra Stan 2015 Mp3:

http://mp3lio.com/alexandra-stan-2015

Presa, despre Alexandra Stan:

A dat lovitura! Alexandra Stan, PREZENTATOARE

Alexandra Stan, artista cu care Constanţa se mândreşte, este încântată că în scurt timp se va afla într-o postură absolut inedită, şi anume de a fi VJ la Music Channel, scrie evz.ro.Alexandra Stan, una dintre cele mai iubite tinere…

**************************************************************

Va urma episodul 20 și ultimul al acestui serial maraton:

PRIMARII MANGALIEI.


Mangalianews.ro, 30 august 2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply