Medicii pun halatele în cui pe 1 septembrie: „Mergem până-n pânzele albe pentru dublarea salariilor!“

0
638

medicii-greva

Doctorii din spitalele bucureştene şi cei din provincie vor participa în prima zi din septembrie la un miting în faţa Ministerului Sănătăţii. Medicii, care vor ca protestul lor să fie unul legal, au cerut deja aprobări de la Primărie şi de la Poliţie. Nemulţumiţi că vor primi doar între 200 şi 450 de lei în plus la salariu, specialiştii cer dublarea lefurilor şi ameninţă cu blocarea activităţii din spitale.

Sistemul de sănătate stă pe un butoi cu pulbere, gata să explodeze în orice moment. Niciodată agitaţia din spitale nu a fost atât de mare ca acum, atrag atenţia specialiştii, care spun că, pentru prima oară după foarte mult timp, doctorii chiar sunt dispuşi să iasă în stradă pentru drepturile lor. Un prim pas l-au făcut deja: au depus joi, dis-de-dimineaţă, documentele necesare pentru a protesta, legal, în faţa Ministerului Sănătăţii.

„Suntem jigniţi de majorarea de 25%, e prea puţin pentru eforturile pe care le depunem. Vrem dublarea salariilor şi avem date care arată că acest lucru este posibil. Nu în doi ani, cum a anunţat Guvernul, ar fi o gogoaşă pe care noi nu o vom înghiţi. Şi, cel mai important, nu vrem legalizarea plicului, ci o plată decentă”, a declarat, pentru „Adevărul”, doctorul Gabriela Cucu, cea care a participat, miercuri seara, la o serie de negocieri cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Citeste mai mult: adev.ro/ntr17t, 27.08.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply