Pro Istoria Fest ‘invadează’ Cetatea Enisala cu muzică folk, pe 28 şi 29 august

0
766

Pro Istoria Fest_Cetatea Enisala-

După mai bine de trei ani de la prima ediţie, Pro Istoria Fest se reîntoarce la poalele Cetăţii Enisala. Festival dedicat întregii familii, Pro Istoria Fest aduce şi anul acesta multe surprize pentru publicul său.

Unul dintre iniţiatorii festivalului, Zoli Toth, îşi va prezenta cea mai recentă realizare – Zoli TOTH Project – într-un show spectaculos care aduce împreună genuri muzicale diverse, de la clasic la electro şi rock.

“Sunt extrem de încântat să mă întorc la poalele Cetăţii Enisala, un loc cu o vibraţie specială. La prima ediţie a festivalului am urcat pe scenă alături de SISTEM, acum vin să vă propun un show la fel de spectaculos, dar în cu totul alt registru. De abia aştept să mă reîntâlnesc cu publicul Pro Istoria Fest”, declară Zoli.

Pe scena festivalului vor urca artişti consacraţi – Nicu Alifantis & ZAN, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Marius Baţu – dar şi nume noi care au avut o ascensiune remarcabilă în ultimii ani – Alina Manole, Alexandra Uşurelu şi grupul Folk Frate!.

Alina Manole nota pe pagina sa de FB: “La finalul lunii, Pro Istoria Fest organizează nu doar un festival, ci o ieşire din decor superbă, la Cetatea Enisala. Vom cânta pe 29 august, în noaptea cu Luna plină. Va deveni Luna plin de Pătrată cu voi alături! Nici nu se putea altfel!”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mircea Vintilă şi Alexandra Uşurelu au pregătit un moment special în care vor interpreta împreună una dintre piesele tinerei artiste. În timpul recitalului propriu, Mircea Vintilă va avea şi un moment dedicat bunului său prieten, Florian Pittiş.

Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Alexandra Uşurelu şi Alina Manole îşi vor susţine recitalurile alături de trupele proprii de acompaniament, alcătuite din muzicieni reputaţi.

Cei mici se vor putea delecta cu diverse jocuri şi activităţi care le sunt destinate, dar şi cu spectacole de teatru de păpuşi, care vor avea loc în ambele zile de festival.

La finalul show-urilor live, cei prezenţi vor putea urmări două filme documentare: în prima seară unul despre istoria comunei Sarichioi, pe teritoriul căreia se află Cetatea Enisala şi în a doua seară, unul dedicat Cetăţii Enisala.

Pentru cei care doresc să-şi prelungească starea de sărbătoare până târziu în noapte, organizatorii au pus la cale un foc de tabără în jurul căruia, în noaptea de vineri spre sâmbătă, cei prezenţi vor putea beneficia şi de un scurt preambul la recitalul grupului Folk Frate! de a doua zi, alături chiar de membrii trupei. Focul de tabăra va fi aprins şi la finalul celei de-a doua zile de festival.

Ediţia din 2015 a Pro Istoria Fest este cofinanţată de Consiliul Judeţean Tulcea şi realizată cu sprijinul Consiliului Local Sarichioi.

Programul ar putea suferi modificări, însă nu esenţiale. Informaţii legate de programul festivalului vor fi postate în permanenţă pe pagina de FB www.facebook.com/proistoriafest.


Mangalianews.ro, 25.08.2015.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply