Regatta Rotary Mangalia, o competiție desfășurată în condiții meteo extreme

0
902

farmec.ro
carturesti.ro%20
Regatta Rotary Mangalia 2015-2
Echipajele ambarcațiunilor Simina și Bora, câștigătoarele Regattei Rotary Mangalia la clasa racer și, respectiv, cruiser.

La capătul a două zile de vânt puternic și mare extrem de agitată, echipajele ambarcațiunilor Simina și Bora au câștigat primele locuri la clasa racer și, respectiv, cruiser, în cadrul Regattei Rotary Mangalia desfășurată, în week-endul 21-23 august, la Mangalia. Competiția de yachting, care a avut un scop caritabil, a reunit șaisprezece veliere înscrise dintre care doar zece au reușit să ajungă vineri în portul Mangalia și să participe la curse, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Regatta Rotary Mangalia 2015-1

Furtuna de vineri a împiedicat echipajele ambarcațiunilor rezidente în porturile Eforie și Tomis (Constanța) să ajungă cu velierele în Mangalia. Unul dintre temerarii competiției a fost echipajul bulgăresc LZ Yachting care a reușit, după șaisprezece ore de vânt puternic și valuri de până la șase metri, să ajungă cu bine în Marina Mangalia.

Vremea nu a fost blândă nici sâmbătă, la start, însă competitorii nu s-au lăsat și au ieșit pe mare. ”A fost ca într-un roller coaster, așa ne-am simțit pe barcă”, spune Sergiu Timofei, skipperul ambracațiunii Scorpio, ocupantă a locului 3 la clasa racer, despre prima zi de concurs. Nici membrilor Comitetului de Cursă (n.r. arbitrii) nu le-a fost prea ușor să stea la ancoră pe valurile de șase metri sau să pună balizele necesare competiției. Veliștii însă sunt obișnuiți să facă față oricăror condiții pe mare și, mai mult decât atât, sunt entuziaști atunci când bărcile prind viteză și vântul le umflă bine pânzele. ”Faptul că a fost o competiție atipică pentru perioada aceasta din vară nu a fost altceva decât sarea și piperul curselor”, mărturisește Cosmin Andronic, Principal Race Officer al Regattei.

Regatta Rotary Mangalia 2015-3

Organizată de Rotary Club Mangalia, Seanergya Yacht Club și Club Sportiv Balkan, competiția a avut scopul de a promova un program caritabil de inițiere în navigația cu vele pentru 60 de elevi de la liceele din localitate. Prin acest program, tinerii cu rezultatele cele mai bune la învățătură vor avea parte, gratuit, de un curs teoretic și unul practic de sailing.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Regatta Rotary Mangalia 2015-4

Evenimentul vine ca și o continuare a proiectelor pe care Clubul Rotary Mangalia le-a inițiat de-a lungul a 13 ani de existență, proiecte menite să sprijine și să apropie comunitatea din Mangalia.

Rotary_Club_Mangalia

Desfașurându-se în ultimii trei ani ca și un concurs amical, Regatta Rotary Mangalia a căpătat în 2015 pentru prima dată, cu sprijinul asociațiilor Seanergya Yacht Club si Club Sportiv Balkan, statut de competiție oficială, organizată sub egida Federației Române de Yachting.

Seanergya_Yacht_Club - Copy

Organizatorii evenimentului: Rotary Club Mangalia, Seanergya Yacht Club, Club Sportiv Balkan.Club_Sportiv_Balkan - Copy

Sponsorii evenimentului: Mobexpert, Nestle, Cetelem, Protguard, Eco Corsa.

Evenimentul a fost organizat sub autoritatea Federației Române de Yachting și cu sprijinul Primăriei Mangalia.


MangaliaNews.ro, 24.08.2015.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply