Stela Popescu și Mihai Trăistariu au încins atmosfera la Callatis Fest 2015!

0
1781

CallatisFest2015-1 violonista Grazziela Marineata

Callatis Fest 2015 – violonista Grazziela Marineata.

Stela Popescu, Mitică Popescu, grupul Vouă, Mihai Trăistariu, Olly De Quartz, Mariana Anghel, Cornelia Ardelean, Gazi Demirel, Tudor Turcu au fost doar câteva din capetele de afiș care au încins atmosfera la „majoratul” festivalului Callatis Fest 2015 din Portul Turistic Mangalia, ce a sărbătorit între 11 si 16 august, 18 ani de la înființare, printr-un super show de 6 seri: Callatis Comedy, Callatis New Stars & Diaspora Talent Show, Dor de Callatis, Gala Premiilor de excelență Callatis, Triluri de zestre și Fusion Arts Day.

CallatisFest2015-2 Olly de Quartz Olivia Paun Amedeo Bolohoi si Florina Fritz Popescu

Începând de marți, 11 august și până duminică, 16 august, binecunoscuta scenă plutitoare a găzduit artiști în plină ascensiune dar și nume deja consacrate printre care Mihai Trăistariu, Baroq, Alyanna, Adora, Adriana Gavrilă, prezentări de modă marca FashionTV Romania, dar și multe alte surprize.

În prima seară, tineri actori, absolvenți UNATC au jucat la Casa de Cultură din Mangalia, în cadrul Galei Callatis Comedy, o comedie savuroasă, „Intrigantul”, ce s-a bucurat de un mare succes.  Printre spectatori i-am remarcat aplaudând furtunos pe actrița Monica Davidescu si Aurelian Temișan, aflați in vacanță la Mangalia.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

CallatisFest2015-4 Olly de Quartz Olivia Paun Amedeo Bolohoi si Florina Fritz Popescu

A doua seară a festivalului a reunit in prima parte „Callatis New Stars”,  câștigători ai unor concursuri muzicale: Baroq (Alex Baroq), caștigătorul  „Sibiu Jazz Festival” la 16 ani, Kate, Gio, Dominique, Alyanna, Adora.

CallatisFest2015-5 Miruna Ionescu si Mircea Diaconu

În partea a doua  la „Diaspora Talent Show” au concertat români talentați de peste hotare, acoperind o vastă arie geografică: Olanda (Olly De Quartz), Germania (Manfred, Dragon de Transylvania), Suedia (Richy B), Turcia (Gazi Demirel), Irlanda (Dragoş Bădoi), Italia (Olga Bălan). “Miss Mangalia” ne-a încântat prin grație si frumusețe, iar la final atmosfera s-a transformat într-una orientală, prin show-ul incendiar de muzică și dans semnat Gazi Demirel.

„Dor de Callatis”, cea de-a treia seară de festival a fost o seară dedicată muzicii populare, care a adus publicului iubitor de folclor voci consacrate și iubite: Mariana Anghel  din Hunedoara  și Cornelia Ardelean Archiudean din Bistrița, mult îndrăgitul ansamblu „Bârzava” din Reșița alături de ansamblurile Româncuța din Cumpăna, „Mugurelul” din Cernavodă și „Doinița” al Cercului Militar Bistrița, cât și soliști tineri, multipremiați ai concursurilor de gen, din toate regiunile folclorice ale României: Mariana Ozana Stoicoci și Mariana Jianu (Oltenia), Elena Nistor și Narcis Gherghișan (Dobrogea), Briana Olteanu, Georgiana Tănasă, Sânzian Odor (Moldova), Izabela Baicu, Cristina Vrânceanu și Adriana Deaconu (Prahova), Gabriela Oancea (Sibiu), Iulia Vătafu (Vrancea), Adriana Anghel (Hunedoara), Jenica Bercea Anton (Buzău), Cătălin Maximiuc (Bucovina). O voce cu un timbru unic, Anca Panțâru din Timișoara, a susținut un minirecital cu piese de pe noul CD, ce s-a bucurat de mare priză la public.

CallatisFest2015-9 Ansamblul folcloric Barzava solista Anca Pantaru CallatisFest2015-10 Ansamblul folcloric Barzava  solista Anca Pantaru

CallatisFest2015-11 Ansamblul folcloric Barzava  solista Anca Pantaru

Vineri, 14 august, ora 21:00, „Gala Premiilor Callatis” a avut ca misiune, recunoașterea  valorilor din diferitele domenii ale vieții cultural-artistice dar și sociale. Astfel printre laureații care au urcat pe scenă în cea de-a treia seară a festivalului pentru a-și primi omagiile, s-au numărat: actorul Mitică Popescu, directorul Observatorului Vasile Urseanu, Adrian Șonka – pentru succesele din acest an ale astronomiei romanești pe plan mondial, (amintim descoperirea unei supernove facută de Ciprian Vântdevară din Bârlad), actrița Stela Popescu, care a încantat miile de spectatori veniți să o vadă cu un minirecital de excepție, Andrei Roșu – locul 6 mondial la triatlon, Corul de copii Callatis din Mangalia – laureat a numeroase concursuri internaționale, profesorul Anton Hadăr –  premiul la categoria “Inventică”, Manfred- „Dragon of Transylvania”– pentru prima muzică dusă în spațiu de Centrul European de Astronautică.

CallatisFest2015-6 Manfred - Dragon of Transylvania

Trofeele au fost create de renumitul sculptor de origine română, care locuiește și lucrează de peste 30 de ani în America, Patrick Mateescu. Invitat pe scena festivalului a dezvăluit  publicului ideea creării acestor trofee.

Finalul acestei seri a fost recitalul lui Amedeo Bolohoi, alături de trupa sa din Olanda care a avut o caldă primire din partea turiștilor veniți cu mic cu mare la concert.

CallatisFest2015-3 Olly de Quartz Olivia Paun Amedeo Bolohoi si Florina Fritz Popescu

„Triluri de zestre” au răsunat în Portul turistic Mangalia, sâmbătă, 15 august, dintre acestea evidențiindu-se Marian Duicu și ansamblul folcloric “Zestrea Branului” împreună cu Cătălin Maximiuc, Liliana Oncioiu, Mariana Stănescu, Gheorghe Sorea, Andreea Jitea, Ionel Letcă și Alexandra Folea, ansamblul folcloric “Doinița”  al cercului militar Bistrița. Melodia modernă  închinată Fecioarei Maria – “Ruga”,  avându-l ca interpret și compozitor pe talentatul Dragoș Bădoi, fondatorul trupei Direcţia 5, a cucerit publicul prin încărcătura emoțională aparte a piesei, care a indus o atmosferă de smerenie potrivită cu celebrarea adormirii Sfintei Maria.

CallatisFest2015-12 Ansamblul folcloric Doinita solist Catalin Maximiuc

Ultima seară a Callatis Fest 2015, „Fusion Arts Day”, a adus o îmbinare perfectă între operă și pop, latino și folclor autentic, modă și dans. Johnny Alexandru, fiul cântăreţei Nicolei și al compozitorului Mihai Alexandru împreună cu pianista Marta Claudia Băceanu i-au adus un omagiu regretatului bariton Florin Dumitru Petre, decedat recent, prin interpretarea unor arii celebre. Spectacolul a continuat cu momentele de dans special pregătite pentru acest festival de Oana Ioniţă şi dansatorii de la celebra ei școală, „Dance Planet”. Pe scenă au urcat mai urcat Adriana Gavrilă, Trupa Seven Eleven și Olga Bălan. 

O prezență savuroasă a fost Grupul Vouă,  care prin cele trei momente de umor jucate pe scena plutitoare a stârnit cascadele de râs ale miilor de spectatori veniți la eveniment. Mihai Trăistariu a încheiat seara cu un recital ce a încins publicul cu hituri din repertoriul  său, provocându-l la dans și cântec timp de aproape o oră. Sute de fani l-au așteptat după show pentru poze și autografe.

CallatisFest2015-8 actrita Miruna Ionescu

Callatis Fest 2015 a fost prezentat de actrița Miruna Ionescu, gazda Popasurilor folclorice de la TVR2. Ţinutele sale de scenă au purtat semnătura inconfundabilă a creatoarei Oana Nutu. De asemenea, tricourile şi rochiile purtate de echipă şi invitaţi în timpul festivalului, au fost create de tânăra creatoare de handmade din Bucureşti, Aida Lorena, în atelierul Feathers. Tortul care a marcat cei 18 ani de existenţă a acestei manifestări a fost oferit de cofetăria Claus, iar vinul de la petreceri de Villa Vinea. Setea invitaților cât și a voluntarilor din echipa de organizare a fost potolită de apa Bucovina. Transportul  echipei Callatis Fest înapoi la București a fost asigurat de Simpa Trans

Organizatorii mulțumesc pentru ajutorul dat la cazarea artiștilor domnului Omer Evremdirector al hotelului  Turquoise, domnului Alin Burcea – owner Paralela 45, doamnelor Liliana Filip si Andra Carolia, manageri la complexul Blaxy Premium Resort.

Mulțumiri speciale domnului conf. univ. dr. Aurelian A. Bondrea, director general TVH și rector al Universității „Spiru Haret”, domnului Ion Mincă, membru al Cosiliului Local Mangalia, domnului Sorin Lucian Ionescu, director de programe Neptun TV, domnului Virgil Stan, director al complexului THR, Poliției Naționale Mangalia și doamnei Cara Veronica, director Oriflame Mangalia.

Cele 6 seri ale Callatis Fest 2015 au fost completate și de alte activități.

callatisfest2015

Timp de trei zile, piscina Hotelului Paradiso din Mangalia a fost gazda workshopurilor de aromoterapie, organizate de psihoterapeuta, nutriţionista şi aromaterapeuta Cornelia Decu Chaumont.

Doi astronomi de la Astroclubul Bucuresti au adus stelele și inelele planetei Saturn mai aproape de iubitorii astrelor nopții, prin două instrumente astronomice profesionale în cadrul eventului Astro Drop, creat pe esplanada hotelurilor Paradiso din Mangalia si Majestic din Jupiter. Sute de pasionați au putut vedea curentul de meteoriți al Perseidelor, inelele planetei Saturn sau steaua Spica, cea mai strălucitoare din constelația Fecioara.

SONY DSC

(Mangalia, Orasul iubirilor reinviate etern la Callatis!)

Sponsorii cu greutate ai ediției Callatis Fest 2015 au fost Complex Paradiso –Partener principal, DHMI – Partener Oficial și partenerii: Elixir Press și THR.

Organizatorii mulțumesc în mod deosebit sculptorului Patrick Mateescu, pentru donația trofeelor Callatis Fest. Domnia sa a fost asigurat de primarul Mangaliei că „Monumentul Eminescu”, donat de sculptor în anul 1995 orașului Mangalia, va fi reabilitat. De asemenea,  domnul primar Cristian Radu a promis instalarea  în noul parc ce va fi inaugurat în primăvara anului 2016, a unei alte sculpturi numită „Floarea iubirii”, pe care dl. Mateescu dorește să o doneze Mangaliei.

Fotografiile evenimentului sunt  semnate de Marcel Almăjanu, Mangalia Online.

Transmisia a fost asigurată de TVH, iar difuzarea de TVH și Neptun TV. Cifrele de audiență pe cele două posturi de televiziune au însumat peste 1.100.000 de telespectatori, conform rapoartelor furnizate de Kantar Media și Armadata.

Așadar, Mangalia a fost și în acest an Capitala Divertismentului Estival, cu o afluență a publicului de aproximativ 20.000 de persoane.

Comunicat transmis de Ada Vertan, joi, 20 august 2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply