12: Personalități locale din IT și Media

0
2161

Mangalia20-montaj-foto

MANGALIA 20 – Un TOP al personalităților locale

– episodul 12 –
Anul acesta se împlinesc 20 DE ANI de când orașul Mangalia a fost declarat municipiu (1995 – 2015).

Cu acest prilej, redacția ziarului online www.MangaliaNews.ro a lansat Topul personalităților locale „MANGALIA TOP 20”. Au trecut, așadar, 20 de ani de când Mangalia este municipiu; noi am ales pentru a puncta acest eveniment 20 de domenii în care s-au afirmat concitadinii noștri, de-a lungul vremii, încercând, totodată să “updatămMonografia “Mangalia în paginile vremii”, scrisă în 2007 de Aurelia și Alexandru Lăpușan.

Articolul anterior (11) s-a referit la DMHI – Constructii navale

Continuăm astăzi cu Episodul 12: 

MEDIA, Presa online, IT.

Vă prezentăm, în ordine alfabetică, câțiva reprezentanți ai generației tinere din Mangalia care au reușit să se afirme în domeniile Media, Presa online și în IT. Ne mândrim cu ei și le dorim să li se înfăptuiască toate visele frumoase!

Andrei CÎRCHELAN,

editor la Ziarul Financiar.

andrei circhelan-fb

Cine sunt eu: http://circhelan.blogspot.ro/
Îh, urâtă întrebare. Nu știu de ce mă mănâncă pielea să mă bag în situații de-astea. În fine… 
Păi, Andrei Cîrchelan mă numesc, am 1,80 m înălțime și între 70 și 80 de kilograme, în funcție de sezon.
Ca formare intelectuală, sunt mai mult un autodidact iar biblioteca mea conține, de la Diplomația lui Kissinger, la cărți despre pisici, relații publice, șah și câteva volume din colecții de ziare. Nu le-am citit pe toate, nici nu cred că le voi citi pe toate. Nu mi-am dat încă seama ce îmi place mai mult, să cumpăr cărți sau să le citesc. Tind spre cumpărat. Snobism, poate, cine știe…
andrei_circhelan
Dar divaghez.
Profesional, lucrez în presă, dar mi-e greu să folosesc termenul de jurnalist, din aceleași motive din care mi-e și greu să mă descriu. Prefer să mă conturez prin chestiile pe care le scriu și sper să ies întreg din toată aventura asta.
Banzai!
P.S. Detalii suplimentare pe Facebook.
Articole scrise de Andrei Cîrchelan, aici:

http://www.zf.ro/autor/andrei-circhelan/  http://www.businessmagazin.ro/autor/andrei-circhelan

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

***************************************************************

Georgiana FEFEA,

redactor șef One.ro

georgiana-fefea

Se spune ca fiecare om are pasiuni si are iubiri. Iubirile sunt pentru toata viata. Pasiunile, intense si colorate sunt condamnate sa traiasca putin, o explozie scurta care lasa urme…mai adanci sau mai superficiale.
Eu am trei mari pasiuni, a caror flacara, din fericire, nu s-a stins: marea, cartile si produsele de ingrijire si make-up (in general tot ceea ce inseamna ingrediente miraculoase ambalate in borcanase, cutiute, flacoane care spun “ia-ma acasa!” sau…ingredientele din camara, proaspete, numai bune de intins pe fata, pe care le-au folosit stra-stra-stramoasele noastre, din Antichitate pana la imaginile feminine familiare: bunica, mama, matusa etc.).
georgiana-fefea2
Marea am avut-o tot timpul langa mine, iar cand am plecat de langa ea, nu a fost decat o mutare fizica, pentru ca altfel, nu am plecat niciodata de acolo. Nu mi-am imaginat niciodata viata fara carti, nu as pleca nicaieri fara ele, iar daca as naufragia pe o insula pustie, mi-as dori sa am cu mine un cufar ticsit cu carti, printre care sa se numere si cele de genul “1001 de carti de citit intr-o viata”. Asta ca sa ma asigur ca voi avea diversitate pentru mult timp, chiar daca voi citi numai niste rezumate.

Mai mult, aici: http://www.one.ro/autor/georgiana-fefea

georgiana-fefea3

Revista ONE.ro: http://www.one.ro/reviste/revista-nr-123-iunie-iulie-2015-14444242

Și site-ul ONE.ro: http://www.one.ro/

Oamenii din spatele site-ului one-ro

Articole scrise de Georgiana Fefea, aici:

http://www.descopera.ro/autor/georgiana-fefea

http://www.zooland.ro/autor/georgiana-fefea

**************************************************************

Raluca HAGIU,

redactor șef la Unica

raluca_hagiu

Pe scurt, sunt jurnalist, iubesc viața, iubesc ceea ce fac și sper să-i molipsesc și pe alții.”
Sunt redactorul-șef al revistei Unica, iubesc jurnalismul și am creat blogul The Idealist pentru că îmi doresc să vă împărtășesc povești cu și despre oameni frumoși.

raluca-hagiu2

Am studiat Jurnalismul la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea București, și am început să lucrez în presa scrisă din anul al doilea de facultate, la revista “20 ani”. În 2002, scriam articole pentru revista Unica și doi ani mai târziu am lansat pe piață Bolero, o revistă pocket-size, cel mai vândut titlu din segmentul său mulți ani la rând. Din 2008, sunt redactorul-șef al revistei Unica, am o experiență de 11 ani în middle management și de 15 ani în presă.
raluca-hagiu4Îmi place să cred că redactorul-șef este un dirijor. Asemeni dirjorului care asigură legătura specială dintre compoziție și public, redactorul-șef are grijă ca opera echipei sale să ajungă la cititori fără zgomot de fond, onest și armonios.
Atunci când nu mă ocup cu cele de mai sus sau nu scriu, mă implic cu plăcere în organizarea evenimentelor de succes ale publicației, pe care le și moderez: licitația caritabilă UnicArt, Atelierele de idei Unica și Unica Summer Bike Fiesta.
Cred că meseria de jurnalist este cea mai frumoasă din lume, am șansa să cunosc oameni minunați, să ajung în culisele celor mai importante evenimente din lume și să văd locuri inedite de peste mări și țări (probabil știți deja cât de mult îmi place să călătoresc).Raluca-Hagiu-the-idealist
Am realizat interviuri cu oameni fascinanți, cei mai buni dintre cei buni în domeniul lor, deopotrivă femei și bărbați de succes, vedete din România sau internaționale precum: Shakira, Fergie, will.i.am, topmodelul Natalia Vodianova, Giuliana Rancic, Ryan Seacrest, Kelly Osbourne, exploratorul Jean-Michel Cousteau, Chad McQueen, fiul lui Steve McQueen, Emmanuelle Bercot, Marie-France Ionesco și alții.

Raluca-Hagiu-si-Carmen-Bruma

(Raluca Hagiu și Carmen Brumă).

Mai mult: http://www.ralucahagiu.ro/index.php/despre/

http://www.ralucahagiu.ro/

http://www.unica.ro/autors/raluca-hagiu

http://www.unica.ro/

************************************************************

Cristian IONESCU,

editor la Jurnalul National,
redactor Marius Tuca Publishing, din mai 2015 – Prezent (3 luni).

cristian_ionescu-

Vom fi iarăşi ce-am fost şi mai mult decât atât

Succes, recunoaştere, faimă, glorie, loialitate, prietenie. Mulţi dintre noi luptăm pentru astfel de motive, dar trebuie să muncim din greu, chiar dacă apar obstacole şi ne prăbuşim, în flăcări. Este absolut imperativ să depăşim orice obstacole. Este necesar să avem o motivaţie morală, un scop înalt, să perseveram şi să insistăm. Viaţa este o succesiune de bătălii: loc de muncă, familie, prieteni. Toţi avem o condiţie dar şi aşteptări, visuri. Cu toate acestea, cotiturile destinului ne iau prin surprindere, fără excepţie. Evident, nimeni nu poate face întotdeauna numai ce-i place, dar pentru cei cărora le place ceea ce fac şi sunt mandri că fac întotdeauna mai bine, progresul nu întarzie să apară. Însă, problemele şi regresele apar mai frecvent decât ne-am dori. Vremurile se schimbă, apar noi provocări şi noi obiective. Trebuie să privim în ochii viitorului fără teamă sau aroganţă, cu încrederea celor care sunt gata de luptă.

Mai mult: http://jurnalul.ro/jurnalul-20-ani/vom-fi-iarasi-ce-am-fost-si-mai-mult-decat-atat-644863.html

cristian_ionescu2

Articole, autor Cristian Ionescu:

http://jurnalul.ro/autor/cristian-ionescu.html

cristian_ionescu4

Pe fb: https://www.facebook.com/Ionescule

*******************************************************************

Orlando NICOARĂ,

unul dintre pionierii internetului în România
orlando-nicoara
Despre mine
Ma puteti contacta la orlando punct nicoara at gmail punct com.
Am inceput sa ma interesez de internet in 1996 cand, cu putin efort, puteai sa numeri toate conexiunile internet din Bucuresti. In ’98 mi-am dat lucrarea de diploma cu tema “Publicitatea pe internet”, 3 luni (august, septembrie, octombrie) am vandut ciorapi de dama (gratie bunei mele colege/prietene Maria – adica m-am angajat pe pile) iar in octombrie 1998 am trecut la SIT (nu gasesc momentan nimic pe Google despre aceasta firma). Aici am creat Ad.ro, agentie de publicitate online, agentie care practic a format piata.

Mai mult: http://www.orlando.ro/about/

http://www.orlando.ro/

Pe facebook: https://www.facebook.com/orlando.nicoara

Orlando-Nicoara (1)

Presa, despre Orlando Nicoară:
Orlando Nicoara este unul dintre cei mai importanti oameni din domeniul online, fiind cunoscut pentru functia sa de conducere in cadrul Mediafax Group. Acesta si-a inceput activitatea in mediul online creand agentia de publicitate online Ad.ro. In 2001, Nicoara a devenit director de dezvoltare in cadrul Netbridge. Acesta este si fondatorul agentiei de publicitate online Boom.ro. Dupa ce a demisionat din pozitia de director general, Orlando Nicoara a inceput din 2011 sa conduca MediafaxGroup, in cadrul caruia a lucrat pana in 2014, cand a parasit grupul.

Citeste mai mult:

http://www.wall-street.ro/tag/orlando-nicoara.html#ixzz3gysIfgK9

http://www.wall-street.ro/tag/orlando-nicoara.html

 *****************************************************************

Raluca Știrbeț,

Corespondent Stirile Pro Tv, din septembrie 2011.

raluca-stirbet_1

http://www.protv.ro/vedete/raluca-stirbet.html

Raluca Ştirbeţ – 12 ore pentru o un minut de ştire!

Cu siguranţă, aţi remarcat-o la Ştirile PRO TV: doi ochi albaştri care te hipnotizează, un zâmbet cate te cucereşte pe loc şi o dicţie aproape perfectă. Raluca are 25 de ani, face parte din ”noua generaţie” de reporteri şi ne-a explicat de câte ore de muncă e nevoie pentru o ştire de un minut şi jumătate.

raluca-stirbet-12-ore

– Cum ai ajuns în televiziune?
 În televiziune am ajuns să lucrez datorită unui om minunat care a avut încredere în mine, în ciuda faptului că nu aveam pic de experienţă în acest domeniu. Este vorba despre unul dintre profesorii mei de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, care deţinea în acel moment şi funcţia de director la un post de televiziune. El a fost cel care a văzut în mine un viitor om de televiziune şi care mi-a acordat şansă de a pune în practică tot ceea ce am învăţat în facultate.

Mai mult, aici: http://www.apropotv.ro/interviu/raluca-stirbet-12-ore-pentru-o-un-minut-de-stire-11191758-articol

raluca-stirbet-la-18ani

 (Raluca, la vârsta majoratului).

Sunt inca un copil. Un adult cu suflet de copil. Dar poate tocmai acest lucru ma ajuta sa-mi fac meseria bine. Asemenea unui prunc, in fiecare zi, la PRO TV, descopar lumea si invat ceva nou.
Am invatat că, de la femeia de serviciu si pana la cei mai inalti oficiali … fiecare om are, cu siguranta, ceva interesant de spus, iar daca ai rabdarea si uneori, puterea, sa-l asculti, ai putea castiga reportajul vietii tale. Insa, cel mai greu lucru este sa castigi increderea oamenilor, mai ales in aceste vremuri in care multi au inceput sa priveasca presa cu reticenta. Eu iubesc sa vorbesc despre oameni, despre suferintele si bucuriile lor si imi place sa oglindesc in reportaje realitatea, asa cum este ea. Uneori insa simt nevoia sa spun o poveste trista cu niste cuvinte frumoase, pentru a nu-i transmite telespectatorului suferinta, ci doar mesajul care l-ar putea schimba ca om”…

Citiți continuarea, aici: http://oamenialtfel.ro/raluca-stirbet/

raluca-stirbet-oameni-altfel

diploma-de-galactian-raluca-stirbet

***********************************************************************

În episodul următor (13):

SCRIITORI DIN MANGALIA/DESPRE MANGALIA.


Surse documentare pentru serialul MANGALIA 20: 

  • Monografia „Mangalia în paginile vremii”autori Aurelia și Alexandru Lăpușan, Editura Dobrogea, 2007,
  • Site-ul Muzeului de Arheologie Callatis din Mangalia,
  • Publicații locale, județene, naționale,
  • Colecții de fotografii personale,
  • Materiale transmise de Biroul de presă al DMHI,
  • Alte surse: Internet, rețele de socializare.

Montaj foto titlu: Pictura „Mangalia veche”, 1945, Lucia Demetriade Bălăcescu și Mangalia, sensul giratoriu, 2014.

P.s. Stimați cititori, în completarea episoadelor postate sau a celor planificate să apară în serialul MANGALIA 20, vă invităm să ne trimiteți materiale cu referire la temele/ domeniile supuse atenției dumneavoastră – texte, fotografii, vederi, filme, linkuri spre anumite articole, pe adresa de e-mail [email protected].

Cu mulțumiri, MangaliaNews.ro, 27.07.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply