CAMPIONUL MIHAI LĂMBOIU – „RUGBY-UL E VIAŢA MEA“ (GALERIE FOTO)

0
1158

farmec.ro
carturesti.ro%20
TOMITANII CONSTANŢA SUNT FIOROŞI CU „BAGHEERA“ ÎN CENTRU.

mihai-lamboiu

Om de bază în echipa dublă campioană naţională a Tomitanilor Constanţa, Mihai Lămboiu face rugby cu plăcere şi perseverenţă, visând să înscrie eseu după eseu pentru Farul Constanţa. La 18 ani neîmpliniţi, Mihai a participat deja la două Campionate Europene, iar în aceste zile luptă cu Tomitanii pentru o nouă medalie de aur.

De loc din Mangalia, Mihai Lămboiu a început sportul cu balonul oval în clasa a şasea, pe plan local, iar după un an şi jumătate, a ajuns la Constanţa, la clubul Tomitanii. De atunci, face naveta de la Mangalia, dar nu se plânge, nimic nu-l mai poate opri să fie alături de rugby şi de colegii de la Tomitanii. Rugby-ul i-a intrat în sânge, dar şi în… piele, dovadă tatuajul pe care şi l-a făcut pe mâna stângă.

Pe când era în clasa a şasea, la Mangalia, Mihai a fost inclus în echipa de rugby pe care profesorul de sport, Adrian Puiu, a alcătuit-o la şcoală. Aşa a început povestea sportivă a tânărului Lămboiu, care a fost remarcat şi de antrenoarea Lavinia Lungu, sub a cărei baghetă a intrat.

Echipa Mangaliei a participat la întreceri judeţene, din aceste întâlniri Mihai sărindu-le în ochi mai multor tehnicieni, iar Cristian Cojocaru, de la Tomitanii, a decis să-l transfere la clubul din Constanţa, după un an şi jumătate de când Mihai începuse rugby-ul.

„Domnul Cojocaru m-a văzut şi, după ce a vorbit cu mama şi cu doamna Lungu, m-a luat la Tomitanii“, povesteşte Mihai cum a urcat o nouă treaptă în cariera sa. Rugbystul s-a mutat cu şcoala la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, iar pe teren a continuat munca, devenind din ce în ce mai bun. Răsplata pentru efortul său? Trofee interne cucerite şi selecţionarea la Naţionalele de juniori.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cristian Cojocaru – „Promite mult“

Până acum, Mihai a ieşit de două ori la rând campion naţional cu Tomitanii, la categoriile de vârstă Under-16 şi Under-17, iar în aceste zile echipa constănţeană luptă, la turneul final de la Mangalia, pentru cucerirea titlului naţional şi la Under-18. Mihai şi-a trecut în palmares şi Cupa României (ediţia 2015), dar şi un titlu de vicecampion al României la rugby în 7, categoria de până în 17 ani.

Calităţile sale au făcut să fie convocat şi la loturile naţionale, cu care a participat la două ediţii ale Campionatului European, la vârsta 1996 (unde România s-a clasat pe locul trei, în a doua divizie valorică) şi 1997 (locul patru).

„Mihai e un copil care promite mult şi care va avea cu siguranţă un cuvânt greu de spus în rugby. E serios şi plin de dorinţa de a face sport, iar faptul că a fost selecţionat la două categorii de vârstă, participând cu România la două întreceri continentale, dovedeşte că băiatul are perspectivă. E un rugbyst aproape complet. Are viteză, curaj şi îndemânare, cărora li se adaugă calităţile sale fizice. E încă foarte tânăr şi, normal, mai are lucruri de îmbunătăţit, dar în rugby şi în sport, toată viaţa înveţi“, a declarat Cristian Cojocaru.

„Rugby“ pe antebraţ şi pe totoşi…

Continuarea, în ziuaconstanta.ro, 12.07.2015.

Un articol semnat de MARIAN BOCAI.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply