Nu au fost plătiți din mai și nu au avut zile libere. Protest la o autoservire din Saturn

1
934

protest_autoservire_saturn

Bucătarul-șef al unității, Ion Stâlpeanu: „Ne vrem banii, nu este normal, am muncit cu toții în condiții grele, sunt și fete minore angajate care au semnat cu tutore, sunt cazate la Venus, de unde vin pe jos. Ni s-au promis două mese și cazare, de care am beneficiat până duminică, atunci când ni s-a spus că trebuie să părăsim locurile de cazare”

16 angajați ai autoservirii ”Adras”, din stațiunea Saturn, protestează de duminică pe terasa unității. Conflictul de muncă a izbucnit deoarece angajaţii nu și-au primit banii deși majoritatea au început lucrul din 10 mai. Sunt veniți la muncă din diferite județe ale țării și spun că nici măcar nu au bani de întors acasă. Această situație se alătură „problemelor sezoniere” care indică faptul că de pe litoral încă nu au dispărut încercările de „tun pe spatele angajaților”.

FĂRĂ COPII ALE CONTRACTELOR

Oamenii nemulțumiți susțin că au semnat contracte de muncă la jumătatea lunii iunie și că nu au primit copii ale actelor. Ei au declarat că inițial li s-au promis 250 de euro lunar, dar că pe contracte se afla salariul minim. Angajații se mai plâng și de condițiile de muncă, spunând că au avut parte de program cu 14-16 ore de lucru, șapte zile din șapte, și că soția patronului, Violeta Stoian, îi exploatează și are un comportament verbal agresiv. Revendicarea lor este una simplă: să își primească banii restanți ca să poată pleca fiecare acasă ori la un alt loc de muncă.

SESIZARE LA ITM

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ieri, la orele prânzului, angajații au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă și au continuat protestul.

Mai mult, în telegrafonline.ro, 07.07.2015.

Citiți și http://www.reporterntv.ro/stire/imagini-de-cosmar-in-saturn-angajatii-unei-autoserviri-dorm-printre-sobolani-si-nu-si-au-primit-salariile-de-la-inceputul-sezonului


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Este ceva normal pentru cei care administreaza terasa , vor sa scoata pe spinarea angajatilor BANI cat sa traiasca foarte bine fara sa se gandeasca si la munca si necazurile care ii obliga pe acestia sa-si paraseasca familia ! URAT, FOARTE URAT SI SA LE FIE RUSINE “PATRONILOR”

Leave a Reply