Cele mai bune staţiuni de pe litoralul românesc pentru vacanţa ta

0
323

Cele mai bune staţiuni de pe litoralul românesc

Cele mai bune staţiuni de pe litoralul românesc. O plimbare pe malul mării îţi încarcă bateriile. Foto Sînziana Ionescu.
Când pleacă în vacanţă, românii îşi aleg locul dorind să recupereze ceea ce le lipseşte în restul anului: distracţie, relaxare, sănătate. „Adevărul“ a întocmit un top cu cele mai bune staţiuni de pe litoralul românesc al Mării Negre, în funcţie de principalele cerinţe ale turiştilor.

Cât va exis­ta, lito­ra­lul româ­nesc o să con­sti­tu­ie pri­ma opţiu­ne pen­tru marea masă a româ­ni­lor de a‑şi petre­ce vacanţa de vară. Egipt, Gre­cia, Tur­cia, Bul­ga­ria au argu­men­te­le lor, mai ales la preţuri, pe care turi­ş­tii le com­pa­ră găsin­du-le ade­sea în defa­voa­rea Româ­ni­ei. Dar are şi lito­ra­lul româ­nesc avan­ta­je­le lui, por­nind de la nisi­pul fin (dacă este cură­ţat de ope­ra­to­rii de pla­je şi păs­trat curat de turi­şti), de la marea pri­mi­toa­re fără bolo­vani în apă şi până la mare­le său atu: amin­ti­ri­le vacanţe­lor fru­moa­se, când ai fost îndră­gos­tit la mare.

Cele mai bune staţiuni de pe litoralul românesc pentru nopţi albe — 2 Mai, Vama Veche, Costineşti

Poate cea mai uşoară cale să relaţionezi cu oamenii este să te duci la Vama Veche. Aici nimeni nu-ţi va spune ce să faci şi ce să nu faci, nu va conta cine eşti şi ce faci în restul timpului. „Starea de Vamă“ se traduce prin lejeritate, lipsă de griji, libertate — cam ca în copilărie, când toate responsabilităţile erau aşa departe, iar principala ta preocupare era să te joci cât mai mult. Aceeaşi atmosferă o întâlneşti la 2 Mai. Lumea se relaxează făcând ce‑i place, fără să deranjeze pe celălalt.
Costineştiul este foarte aglomerat vara, iar manelele au ocupat centrul Staţiunii Tineretului, acolo unde altădată răsuna muzica bună de la Radio Vacanţa lui Andrei Partoş & comp. Îndepărtându-te de mulţime, plaja oferă destule locuri sălbatice de relaxare — ţineţi cont că yoghinii o consideră cel mai bun loc pentru meditaţie. Preţurile la cazare în aceste sate-staţiuni pornesc de la 50 lei camera pentru o noapte. La banii aceştia îţi asiguri dormitul, tariful urcând în funcţie de utilităţile pe care ţi le doreşti.

Cele mai bune staţiuni de pe litoralul românesc2

Plaja este scutită (nu total) de şezlongurile care sufocă Mamaia, spre exemplu, astfel că găseşti porţiuni libere de „dotări“ de plastic, dacă doreşti să faci „împământarea“ cu nisipul. Umbreluţele de stuf, baldachinele pot fi închiriate plecând de la 15 lei, iar în weekend preţul creşte până la dublare. De mâncare găseşti peste tot, la terase, cherhanele, chioşcuri care îţi prepară ceva pe loc sau chiar în curtea gazdelor unde îţi faci vacanţa, la mica înţelegere. Iar de distracţie, posibilităţile sunt nelimitate. Dacă vrei distracţie, ai nimerit unde trebuie: aici nopţile sunt întotdeauna albe.

Cele mai bune staţiuni de pe litoralul românesc pentru familii — Eforie Nord şi Eforie Sud, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia

Cele două staţiuni Eforie Nord şi Eforie Sud, respectiv cele 7 staţiuni Olimp — Neptun — Jupiter — Cap Aurora — Venus — Saturn — Mangalia sunt legate între ele, astfel că o plimbare te duce dintr-un capăt la altul al acestui conglomerat de vacanţă. Staţiunile au parcuri de distracţie, cu maşinuţe şi utilaje de agrement, cu parcuri acvatice şi piscine, în caz că marea nu este prielnică scăldatului. O cameră la hotel este aproximativ 150 lei pe noapte (3 stele), dar găseşti şi mai ieftin cu 50% la pensiunile şi vilele turistice ridicate în ultimii ani. Pentru grupuri există opţiunea de a închiria vila cu totul, prin negociere.  

Cele mai bune staţiuni de pe litoralul românesc pentru sănătate — Techirghiol, Eforie Nord, Olimp, Neptun, Saturn, Mangalia.

Cites­te mai mult: adev.ro/nq6v3f

Vineri, 19.06.2015.

Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

Leave a Reply