FOTO România intră la 24 iunie în hora de Sânziene. Îmbracă o ie de Ziua Universală a iei!

0
819
În magica zi de Sânziene, de la 24 iunie, România devine o sărbătoare a iei. Dacă iubeşti portul tradiţional românesc, îmbracă o ie în această zi şi serbează Ziua Universală a iei.

ziuainternationalaaiei

Când a început povestea iei, la 24 iunie 2013, comunitatea virtuală La Blouse Roumaine a creat o mişcare culturală care a cuprins planeta. „Adevărul“ este primul ziar care a relatat despre iniţiativa voluntarelor îndrăgostite de ie, care îndemnau româncele să poarte bluzele moştenite de la străbunele lor.

De atunci, suflul de mândrie naţională a străbătut aşezări din România şi de peste hotare. Ia a fost scoasă din cufărul bunicii şi purtată la mare preţ. Fotografiile trimise de românce, oriunde s-ar afla, arată mesajul adevărat al îmbrăcării acestei bluze: „Sunt româncă şi sunt mândră!“. Succesul acestei mişcări de redeşteptare spirituală a fost confirmat anul acesta într-un mod inedit. La examenul de Evaluare naţională susţinut de absolvenţii clasei a VIII-a, elevii au avut de rezolvat un subiect pe această temă. Sursa era un articol apărut în ziarul „Adevărul“, despre comunitatea care promovează ia românească, iar candidaţilor li se cerea să analizeze gramatical textul.

Ia românească merită să aibă o zi dedicată, de mare sărbătoare, iar 24 iunie, când sunt Sânzienele, este data perfectă. Ia constituie deja un brand de ţară al României, valoros şi recunoscut universal, care se promovează de la sine.

Semnificaţia religioasă

Citeste mai mult: adev.ro/nqf5rp, 24.06.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply