Spectacol pe plaja “Laguna”! Cei mai buni luptători din lume vin să se bată pentru titlurile mondiale la Mangalia

0
729

Cei mai buni luptători din lume

La sfârşitul acestei săptămâni, pe plaja „Laguna“ din Mangalia, luptători din toate colţurile lumii vor veni să-şi măsoare forţele în cadrul Campionatului Mondial de lupte pe plajă. Competiţia se va desfăşura în perioada 11-14 iunie. 

Mangalia a fost aleasă, anul acesta, să fie gazda Mondialelor de lupte pe plajă, iar acest fapt este un lucru de mândrie pentru vicepreşedintele Federaţiei Române de Lupte, Lucian Luca, acesta fiind şi preşedinte al Asociaţiei Sportive Municipale Callatis MG Mangalia. Lucian Luca a avut ca şi obiectiv organizarea Mondialelor pe plajă în Mangalia încă de la numirea în funcţia de vicepreşedinte, în 2013.

„Încă de când am intrat în structura de conducere a federaţiei, am anunţat că vreau să aduc la Mangalia un campionat mondial. Iată că, în urma relaţiilor excelente de colaborare cu forurile de specialitate internaţionale, am reuşit să mă ţin de promisiune şi să fac o bucurie practicanţilor şi iubitorilor luptelor. Este o victorie a luptelor româneşti, iar sportivilor noştri le dorim să cucerească un număr cât mai mare de medalii”, a declarat Lucian Luca.

La ediţia de anul trecut, organizat pe plajele elene, sportivul constănţean Vlad Caraş a devenit campion mondial, la categoria 80 kg. Anul acesta, luptătorul îşi va apăra titlul în faţa propriilor suporteri şi a familiei.

Luptele pe plajă sunt o tradiţie în sudul litoralului românesc, iar conducerea clubului local crede cu tărie că va obţine o medalie.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Acest turneu de anvergură vine la Mangalia ca o încununare a unei vaste activităţi sportive. Am început în 1985, cu Trofeul Callatis, iar apoi, an de an, sub diferite forme, am organizat concursuri de lupte pe plajă. Firesc, aşteptările noastre sunt mari. Suntem gazde şi, în afară de o organizare impecabilă, ne dorim şi o medalie. Dacă ne-am păstra titlul mondial cucerit anul trecut, ar fi perfect!”, a declarat prof. Ionel Luca, preşedinte de onoare al CS Mangalia. 

Mai mult, în cugetliber.ro, 09.06.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply