Câştigătorii Concursului “Vacanţă în sudul Litoralului românesc al Mării Negre”

0
937

radio-romania-logoDragi prieteni, Radio România Internaţional v-a invitat până la 30 aprilie 2015, data poştei, să participaţi la un concurs de cultură generală cu titlul “Vacanţă în sudul Litoralului românesc al Mării Negre”. Concursul a fost consacrat unuia dintre principalele puncte de atracţie în România pentru turiştii străini şi români, cu accent pe Mangalia (cetatea Callatis din antichitate) şi salba de 6 staţiuni din partea sudică a Litoralului (Jupiter, Saturn, Venus, Neptun, Olimp, Cap Aurora).

Concursul v-a trezit interesul şi am primit 249 de răspunsuri corecte şi complete. Vă mulţumim şi vă invităm să participaţi şi la alte concusuri RRI.

Marile Premii vor fi două sejururi pentru două persoane, de 8 (opt) zile, cazare 7 (şapte) nopţi în cameră dublă, cu pensiune completă, din care un sejur în perioada 12-19 iunie şi al doilea sejur în perioada 6-13 septembrie 2015, ambele la Hotel “Delta” din Jupiter, judeţul Constanţa. Ca de obicei va trebui să vă asiguraţi pe cont propriu transportul internaţional până în România şi, dacă este necesară, viza pentru România.

litoralul-romanesc-foto-mangalia-ro

Concursul a fost sponsorizat de Hotel “Delta” – SC Delta Aurora SA şi a fost organizat împreună cu Primăria Municipiului Mangalia, Muzeul de Artă din Constanţa, Muzeul de Arheologie “Callatis” din Mangalia, Arhiepiscopia Tomisului, UAP Filiala Constanţa, Muzeul Marinei Române, din Constanţa, Muftiatul Cultului Musulman din România, Forţele Navale Române şi alţi parteneri locali.  

Din emisiunile RRI, de pe site, dar şi de pe profilurile Facebook, Twitter, Google+ şi LinkedIn aţi putut afla răspunsurile la întrebările cu care v-am provocat să ne scrieţi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Concursul s-a încheiat la 30 aprilie, data poştei. Până să aflaţi cine sunt câştigătorii vă reamintim întrebările la care trebuia să răspundeţi:

– Cum se numea Mangalia în antichitate? Răspuns corect: Callatis.

– Ce peşteră unicat la nivel mondial se află chiar lângă Mangalia? Răspuns corect: Peştera Movile.

– Cum se numesc staţiunile din sudul Litoralului românesc al Mării Negre? Răspuns corect: Mangalia, Jupiter, Saturn, Venus, Neptun, Olimp, Cap Aurora.

– Numiţi 5 atracţii turistice din Mangalia sau din apropiere. Aici puteaţi alege cel puţin dintre Moscheea Esmahan Sultan, Muzeul de Arheologie “Callatis” (care adăposteşte singurul papirus din România), Monumentul Eroilor, Muzeul Marinei, Herghelia Mangalia, rezervaţia naturală Hagieni, portul turistic, Peştera Movile, Pădurea Comorova, Movila Documaci, edificiul bizantin, Lacul Mangalia, Cetatea Callatis, Peştera Limanu.

Acum putem derula lista câştigătorilor.

(…)

Natalia Zabolotna, din Ucraina, argumenta: “Organizând concomitent două concursuri interesante, i-aţi pus pe ascultători în faţa unei alegeri dificile, deoarece atât judeţul Vâlcea, cât şi sudul litoralulul Mării Negre sunt nişte locuri minunate, unde în plus faţă de relaxare sunt şi o mulţime de locuri interesante de vizitat pentru turişti. Căutarea răspunsurilor la întrebările concursurilor este în sine o călătorie imaginară. Am hotărât să fac o alegere în favoarea concursului “Vacanţă în sudul Litoralului românesc al Mării Negre”, deoarece Marea Neagră este unul dintre acele “lucruri”, care unesc România şi Ucraina. În plus, coasta Mării Negre este parte a lumii antice şi nu poate decât să impresioneze.”

John Rutledge, din SUA, ne mărturisea: “Programele RRI îmi oferă o perspectivă nouă asupra evenimentelor care se întâmplă în această parte a lumii. Sigur că aş putea să urmăresc aceste evenimente pe Internet, dar faptul că aud vocile prezentatorilor discutând aceste evenimente creşte impactul ştirilor asupra mea. Nu mai sunt sterile, ci vii şi pline de culoare – mulţumită elementului uman.”

(…)

Cristina Risso, din Italia, argumenta clar şi precis: “Am participat la concurs atrasă de ideea unei vacanţe la mare într-un loc nou, în care n-am mai fost niciodată. Sunt o ascultătoare fidelă a RRI, îndrăgostită de România şi de români”.

Andreea Deea, din România, explica pragmatic de ce a participat: “Ce m-a determinat pe mine să particip la acest concurs este faptul că îmi doresc foarte mult să câştig o vacanţă la mare alături de iubitul meu. Nu am mai fost niciodată la mare, deoarece nu ne-am permis şi aş fi foarte bucuroasă să fiu eu câştigătoarea”.

Erik Oeffinger, din Germania, ne transmitea: “Particip la concurs deoarece sunt foarte interesat de România. Nu am fost niciodată în ţara voastră, cu toate că vă ascult emisiunile pe unde scurte de la sfârşitul anilor ’80. Mă interesează natura, cultura şi oamenii din România, dar cel mai mai mult iubesc muzica populară românească. Pentru a savura cu mai multă plăcere muzica populară mi-am luat acum două luni un radio cu recepţie pe Internet. Împreună cu o pereche de căşti bune, savurez muzica voastră la o calitate excepţională”. 

20 de Premii II au revenit următorilor: Angela Olaru, din Republica Moldova, Nouari Naghmouchi, din Algeria, care a scris Secţiei Franceze, Abdel-Karim Ahmad Ali Al-Mabrouk, din Libia, Gong Lei şi Yu Baoguo, ambii din China, Pablo Ramírez, din Peru, Franco Rodríguez, din Columbia, Agide Melloni, Giovanna Bertocco, Roberto Carrus şi Antonella Monti, toţi 4 din Italia, Danny Flowers, din SUA, Mohammad Shamim şi Najim Uddin, ambii din India, Ayeni Jeremiah Adedayo, din Nigeria, ascultător al programelor în engleză, Shahzad Shabbir şi Nasir Aziz, ambii din Pakistan, Jehn Nooijen, din Olanda, care a scris Secţiei Germane, Vera Kuzneţova şi Nikolai Matveev, ambii din Rusia.

(…)

Angela Olaru, din Republica Moldova, explica de ce ne-a scris: “Ce m-a determinat să particip la acest concurs? Pasiunea pentru istoria românilor, dragostea pentru ţara mea, România. Abia aştept să pot reveni în Dobrogea, unde se respiră aerul unei lumi apuse, cu mult mai profundă decât cea din prezent, dar care se întrepătrunde cu ea, pentru a descifra “hieroglifele” si misterele de acolo… Cercetările arată că Dobrogea este o zonă unde încă mai e mult de studiat şi descoperit. Programele RRI online oferă o imagine consistentă a situaţiei românilor din lume. Reprezintă un canal media ce solidarizează românii de pretutindeni şi-i îndeamnă să rămână fideli valorilor tradiţionale ale neamului, ţării în care s-au născut şi care ar avea nevoie de ei. Migranţii au oportunitatea de a se îndrăgosti din nou de Patria lor, dezvoltarea căreia depinde de revenirea lor acasă”

(…)

Cele 10 Premii I au revenit următorilor ascultători sau internauţi: conaţionalul nostru Emilian Teodorescu, din Cehia, Amady Faye, din Senegal, Ana-Maria Avram, din România, studentă la Chineză, Hugo Longhi, din Argentina, Bogdan Timkiv, din Ucraina, Ashik Eqbal Tokon, din Bangladesh, Mitul Kinsal, India, Mogire Machucki, Kenya (a scris Secţiei Engleze), Maxim Zabâtov, din Rusia, Fritz Andorf, din Germania.

(…)

10 Premii Speciale au revenit următorilor ascultători sau Internet useri: Gilbert Dupont, Franţa,Ben Amer Laid, din Algeria, Guo Yanxin, din China, Antonio-Ángel Morilla, Spania, Anna Mahjar Barducci şi Giovanni Sergi, ambii din Italia, vechiul nostru ascultător Hans Verner Lollike, din Danemarca, Hamad Kiani, din Pakistan, Kamlesh Gautam, din India, Victor Varzin, din Rusia.

Guo Yanxin, din China, argumenta pe larg de ce a participat la concurs: “Sunt un om profund îndrăgostit de viaţă şi îi mulţumesc Celui de Sus că mi-a dat să trăiesc într-o ţară atât de frumoasă, dar îmi doresc să trăiesc să văd şi alte locuri de pe Pământ, să cunosc diferite naţii, obiceiuri şi culturi. De când eram elev de şcoală primară am auzit de România, am învăţat câte ceva despre istoria şi cultura ei veche. De atunci am început să visez că, poate, într-o bună zi, voi ajunge să o văd cu ochii mei, să-i înţeleg, călătorind, şi trecutul, dar şi prezentul. Dacă aş avea ocazia să vă vizitez, cu siguranţă că aş cunoaşte şi mai bine şi România, şi pe românii de rând, cu care aş putea lega prietenii trainice. Şi mai visez să ajung şi la Radio, să-i cunosc pe prietenii mei de pe unde, să respir puţin din atmosfera de acolo. Dacă acest vis mi se va îndeplini, cu siguranţă că va fi o experienţă de neuitat, una care va rămâne mereu în sufletul meu, în viaţa mea.”

(…)

Mulţumim tuturor celor care ne-au răspuns la întrebări şi care au argumentat ce i-a convins să participe. Şi acum, momentul cel mai aşteptat.

Au participat la concurs, au răspuns corect şi au câştigat câte un sejur pentru câte două persoane, de 8 (opt) zile, cazare 7 (şapte) nopţi în cameră dublă, cu pensiune completă, la Hotel “Delta” din Jupiter, judeţul Constanţa… Jaroslaw Jedrzejczak, din Polonia (sejur în perioada 12-19 iunie) şi Olexandr Getz, din Ucraina (sejur în perioada 6-13 septembrie 2015). Felicitări şi, vă aşteptăm în România!

Câştigătorul Marelui Premiu, Olexandr Getz, din Kiev, Ucraina, explica de ce a participat: “Emisiunile RRI am început să le ascult acum mai bine de douăzeci de ani. Am şi participat la unele concursuri organizate de postul dvs. de radio. Am câştigat premii importante pentru mine, dar niciodată Premiul cel Mare şi niciodată nu am fost în România. Înainte, informaţiile despre România le obţineam doar prin intermediul emisiunilor radio, acum am acces şi la Internet. Îmi doresc să ajung cândva să vizitez România”.

Premiile şi menţiunile vor fi expediate prin poştă şi vă rugăm să ne confirmaţi, într-o scrisoare, într-un e-mail sau fax atât primirea, cât şi conţinutul! Vă mulţumim, din nou, pentru că v-aţi încercat şansele şi ne-aţi răspuns la concursul consacrat sudului Litoralului românesc al Mării Negre şi vă invităm să participaţi în număr cât mai mare şi la următoarele noastre concursuri! 

Puteți citi articolul integral AICI. 08.06.2015.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply