Ministrul Finanţelor: Bacşişul nu va mai fi impozitat

0
117

Ministrul FinanţelorBacşişul nu va mai fi impozitat

Minis­trul Finanţe­lor, Eugen Teo­do­ro­vici, a decla­rat, vineri, că impo­zi­ta­rea bacşi­şu­lui va fi eli­mi­na­tă de la 1 iunie.

Am avut o dis­cu­ţie la Minis­te­rul de Finanţe vizavi de bacşiş. Ide­ea regle­men­tă­rii bacşi­şu­lui a ple­cat de la o soli­ci­ta­re a celor din pia­ţa hote­li­e­ră, încă din 2012, pen­tru a solu­ţio­na situ­a­ţia sume­lor supli­men­ta­re. Aces­ta a fost moti­vul pen­tru care a fost regle­men­tat bacşi­şul. Astăzi am decis, în urma unor dis­cu­ţii con­struc­ti­ve, ca acest lucru să fie scos din ordo­nanţă”, a decla­rat Eugen Teo­do­ro­vici.

Din păca­te nu se poa­te regle­men­ta în toa­te speţe­le sale”, a spus Teo­do­ro­vici, refe­rin­du-se la impo­zi­ta­rea bacşi­şu­lui.

El a pre­ci­zat că, deşi taxa­rea bacşi­şu­lui a fost intro­du­să la soli­ci­ta­rea mediu­lui de afa­ceri, apli­ca­rea aces­tu­ia ar fi extrem de difi­ci­lă.

Meca­nis­mul rămâ­ne în vigoa­re până când el se va eli­mi­na. Noi am spus că la 1 iunie se va face eli­mi­na­rea lui în Par­la­ment (…). Reve­nim la nor­mal, dar cu pre­ci­zarea că agenţii eco­no­mici nu tre­bu­ie să aibă sume supli­men­ta­re în casă faţă de ceea ce înca­sea­ză în mod ofi­ci­al”, a mai spus Teo­do­ro­vici.

Mai mult, AICI. 15.05.2015.

Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam sa adaugati un mesaj
Va rugam sa introduceti numele