Parlamentarii – pe mare, gradaţii – la soare. Cum s-au aliniat „starurile” Constanţei la exerciţiul de la Mangalia

0
587
starshiners.ro%20
Civilul Lipoveanu, cot la cot cu gaşca VIP.

exercitiimangalia

Zeci de miniştri, secretari de stat, şefi de Armată, Poliţie, IGSU, parlamentari, de pe la Transporturi, Mediu şi Sănătate au participat ieri la show-ul de final al acţiunii SARPOL 2015. Pe lângă operaţiunea în sine, deosebit de spectaculoasă, care a „scos la arme” un număr impresionat de forţe şi tehnică militară, merită puţină atenţie şi dimensiunea politică a evenimentului.

Uneperistă în cvasi-totalitate, din moment ce ministerul organizator este condus de Gabriel Oprea, prezenţa social-democrată fiind deosebit de firavă, chiar dacă toate celelalte ministere implicate, cu excepţia PLR-iştilor de la Mediu, sunt ale PSD. Dat fiind contextul actual extrem de sensibil, social-democraţii constănţeni nu au trimis nici un om la evenimentul de la Mangalia, iar de la nivel central, pe lângă ministrul Mircea Duşa, mai putea fi remarcat secretarul de stat Dragoş Ţiţea, de la Transporturi.

Din delegaţia parlamentară sosită la exerciţiul SARPOL 2015 au făcut parte senatorul Marian Vasiliev şi deputatul Florin Gheorghe, care l-au flancat pe toată durata exerciţiului pe şeful cel mare Gabriel Oprea, grupul UNPR fiind completat de „civilul” Gheorghe Lipoveanu, liderul judeţean al formaţiunii, care a fost şi el alături de gaşca VIP, la „etajul” navei amiral „Ştefan cel Mare”, inaccesibil muritorilor de rând.

Între timp, în cele aproape 30 de grade de la mal au fiert la foc mic oficialii cu grade, precum chestorul Bogdan Despescu, şeful IPJ Constanţa, alături de adjunctul său, comisarul şef Adrian Rapotan, şeful ANR, Dumitru Catană, şi el fost comandant al poliţiei judeţene Constanţa, dar şi primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Cristian ANTON.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, în replica online.ro, 27.05.2015.


piese-auto-mangalia.roLeave a Reply