Balcerowicz: Uitaţi de euro, de FMI sau de TVA. Singura soluţie de creştere sunt antreprenorii

0
640

„UITAŢI-VĂ LA GRECIA ŞI VEDEŢI CE ÎNSEAMNĂ SĂ INTRI NEREFORMAT ÎN ZONA EURO“!

leszek-balcerowicz

Leszek Balcerowicz, 68 de ani, arhitectul terapiei de şoc din Polonia anilor ’90, spune că singura soluţie de dezvoltare pentru România este impulsionarea antreprenoriatului, mai ales a întreprinderilor mici, care să creeze locuri de muncă.

Nici introducerea euro, nici fondurile europene, nici FMI şi nici chiar stimuli fiscali precum reducerea TVA sau a contri­buţiilor sociale nu sunt atât de importante în economia românească precum crearea unui mediu favorabil pentru antreprenori, crede Leszek Balcerowicz, fost ministru de finanţe în Polonia (septembrie 1989 – decembrie 1991 şi 1997-2000) şi fost guvernator al Băncii Poloniei (2001 şi 2007).

„Condiţiile pentru business sunt cruciale. Imediat ce le veţi îmbună­tăţi veţi vedea cum creşterea economică accelerează. Euro nu este un substitut pentru reforme. Euro nu vă va rezolva problemele, mai ales că sunt probleme structurale. Uitaţi-vă la Grecia şi vedeţi ce înseamnă să intri nereformat în zona euro“, a spus Balcerowicz într-un in­terviu acordat Ziarului Financiar la sfârşitul săptă­mânii trecute. De asemenea, Balce­rowicz a spus că sunt importante şi fondurile UE, dar de asemenea acestea nu înlocuiesc reformele structurale.

„România a făcut progrese importante pentru consolidarea fiscală în ultimul an, a redus deficitul bugetar sub 2%, mai bine de­cât în Polonia. Aceste realizări trebuie con­solidate şi nu slăbite, cu toate că la anul veţi avea alegeri, pentru că disciplina fiscală este fundamentul pentru creşterea econo­mi­că pe termen lung“, apreciază profesorul polonez.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, AICI. 27.05.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply