Numire interesantă. O jurnalistă, trimisă de Ministerul Economiei să reprezinte România între coreenii de la DMHI

1
852

farmec.ro
carturesti.ro%20

sediu_sn2maimangalia

Interesele României în DMHI, unul din cele mai mari şantiere navale din Europa, controlat de coreeni, dar în care statul este totuşi acţionar semnificativ, vor fi reprezentate de o jurnalistă. Ministerul Economiei a decis în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de vineri, 22 mai, realegerea în funcţiile de administratori ai Şantierului 2 Mai a Magdalenei Brădean şi a lui Mihai Busuioc, dar şi înlocuirea lui Dan Lucian Georgescu, director al companiei locale Goldterm, cu Simona Decu- Jerep, pentru un mandat de 2 ani.

În vârstă de 35 de ani, Simona Decu-Jerep a fost ultima dată angajată a Secretariatului General al Guvernului, pe un post de consilier la cabinetul secretarului de stat Anca Alexandrescu. Fata cunoscutului jurnalist Horia Alexandrescu, Anca Alexandrescu a fost, la rândul ei, consiliera lui Victor Ponta, a primarului Sorin Oprescu, în 2012 devenind chiar şefa Departamentului de Comunicare al Guvernului.

Revenind la noua administratoră a Şantierului 2 Mai, Simona Decu- Jerep a fost jurnalistă la Curierul Naţional, cotidian deţinut de familia Păunescu şi a condus într-o perioadă revista Confidenţial, parte a trustului Intact, controlat de familia Voiculescu. Simona Decu- Jerep este căsătorită cu Stejărel Decu- Jerep, reprezentant al Media Drumuri Poduri SRL, care editează revista Drumuri Poduri.

Fosta jurnalistă a fost desemnată acum de Ministerul Economiei la conducerea Şantierului 2 Mai SA, prin care România administrează participaţia sa de 49% din Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI). Şantierul 2 Mai, la care director general este de mai bine de 5 ani Ioan Griguţă, a raportat în 2014 o cifră de afaceri de aproape 18 milioane lei şi un profit net de 128.000 lei, în condiţiile în care DMHI a declarat în acelaşi an pierderi de peste 100 milioane lei, echivalentul a 25 milioane de euro şi datorii de 750 milioane de euro.

Cristian ANTON, replicaonline.ro, Luni, 25 mai 2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


1 COMENTARIU

  1. Interesant este daca Doamna ar avea intr-adevar cunostinte reale in domeniul managementului, ale legilor ce vizeaza guvernanta corporativa sau in domeiul analizei si interpretarii datelor financiare… Daca este asa, felicitari pentru numire!

Leave a Reply