Primăria Mangalia, pe butuci: se cer despăgubiri de aproximativ 800.000 de euro pentru afacerea „Minicare”

0
752

farmec.ro
carturesti.ro%20
Dosar penal pe numele evaluatorului!

mangalia_minicar

Principala preocupare a administraţiei locale din Mangalia, pe lângă proiectele benefice urbei, este şi soluţionarea, în mod favorabil, a conflictului juridic cu firmele participante, în anul 2007, la licitaţia organizată pentru traseul de minicare.

Două dintre societăţile participante care au fost eliminate de la licitaţie s-au adresat instanţei, iar după „n“ procese şi înfăţişări a fost numit un expert contabil care să ateste valoarea prejudiciului creat, evaluatorul calculând că li s-a adus un prejudiciu de peste jumătate de milion de euro.

Potrivit unor hotărâri judecătoreşti emise după raportul evaluatorului, Primăria Mangalia este bună de plată, numai că apărătorii administraţiei locale au obţinut suspendarea executării silite a titlurilor executorii, ca urmare a unei plângeri şi a unui dosar penal constituit pe numele expertului contabil.

Dan Valeriu Leonte, căci despre el este vorba, a fost urmărit penal pentru neglijenţă în serviciu iar, în luna martie a.c., a fost trimis în judecată, la Judecătoria Mangalia. „Prin modul în care expertul contabil a acţionat cu vădită intenţie în scopul fraudării instituţiilor publice pe care le reprezentăm în favoarea societăţilor intimate, a creat premisele unei executări silite ilegale care pune în pericol întreaga activitate administrativă a municipiului Mangalia şi care poate conduce la o stare iminentă de insolvenţă a autorităţilor municipiului Mangalia“, spun avocaţii urbei.

Administraţia locală din Mangalia se luptă, de ani de zile, să salveze oraşul de un eventual faliment. „Moştenirea“ lăsată de unul dintre foştii edili, respectiv Claudiu Tusac, îi dă mari bătăi de cap actualului primar, Cristian Radu. Vorbim despre disputa pe care administraţia o are cu firmele participante, în anul 2007, la licitaţia organizată pentru traseele de transport cu minicare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ce s-a întâmplat, mai exact?

Citiți continuarea în replicaonline.ro, Vineri, 22 mai 2015.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply