Săptămâna mondială a siguranţei rutiere. Respect şi preocupare faţă de cetăţean

0
653

farmec.ro

politistiirutieri

SĂPTĂMÂNA MONDIALĂ A SIGURANŢEI RUTIERE. La iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite, în perioada 04-10.05.2015 în cadrul „Săptămânii mondiale a siguranţei rutiere”, poliţiştii rutieri vor organiza acţiuni ce au drept scop diminuarea riscului rutier în rândul copiilor şi tinerilor.

În acest context, în cadrul campaniilor preventiv-educative demarate la nivel naţional „Motocicliştii există în trafic”! şi „Nu trece dincolo”! în perioada următoare vor fi organizate acţiuni pentru combaterea indisciplinei conducătorilor de motociclete şi a indisciplinei pietonale. Totodată acest demers de reducere a riscului rutier va fi completat cu activităţi de educaţie rutieră susţinute în unităţile de învăţământ, pentru prevenirea implicării copiilor în evenimente rutiere.

Pietonilor le este recomandat respecte regulile privind utilizarea şi traversarea drumului, să evite să folosească telefonul mobil sau să asculte muzică în căşti şi să-şi concentreze atenţia asupra traficului. Să nu alerge în timp ce sunt pe trecerea de pietoni.

Motocicliştilor le este recomandat poarte cască şi echipament de protecţie, să respecte regulile de circulaţie şi limitele de viteză prevăzute de lege, iar pe timp de noapte să poarte veste reflectorizante.

MangaliaNews.ro, 06.05.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.roLeave a Reply