Scăderea TVA, precedată de creşterea aberantă a preţului unor alimente cu până la 40% la raft!

0
666

tva-alimente

Reducerea TVA la produsele agroalimentare se dovedeşte a fi mană cerească pentru așa zişii ‚oameni de afaceri’ şi retailerii care acum dau lovitura, crescând deja preţurile unor produse la raft.

Dacă în urmă cu trei săptămâni cumpăram litrul de lapte din import, dintr-un cunoscut hipermarket din Timişoara, la preţul de 1,99 de lei (grăsime 1,5%), după anunţarea scăderii TVA, acelaşi produs costa săptămâna trecută 2,80 de lei, ceea ce înseamnă o creştere de circa 40%.

Am mai remarcat creşteri de preţ (mai vizibile sau mai puţin sesizabile) şi la alte produse (legume, zarzavaturi, carmangerie)., scrie ziuadevest.ro.

Acelaşi lucru se remarcă şi la aşa-zisele reduceri de preţ de sezon la îmbrăcăminte-încălţăminte, când produsul care costă iniţial, de exemplu, 170 de lei ajunge cu două-trei săptămâni înainte de sezonul ieftinirilor (cu anunţatul 70%!) la 390 de lei, iar după pseudo-ieftinire are afişat preţul de vânzare mult mai mare decât cel care s-ar numi cel corect.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, anunţă că este cu ochii pe evoluţia preţurilor, iar dacă vor exista suspiciuni privind posibile încălcări ale legii concurenţei se vor declanşa investigaţii şi dacă aceste suspiciuni se confirmă, se vor aplica sancţiuni. ‘Vom monitoriza evoluţia preţurilor, împreună cu celelate autorităţi, dar rugăm şi mass-media să urmărească şi să semnaleze opiniei publice eventualele creşteri nejustificate ale preţurilor, deoarece practicile incorecte de acest tip, chiar dacă nu sunt ilegale, sunt imorale’, a declarat Chiriţoiu pentru o televiziune centrală.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mai mult, AICI.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply