IPJ Constanţa – Campania “COPILĂRIE FĂRĂ DELINCVENŢĂ”, la final

0
739

Copilărie fără delincvenţă1

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a încheiat campania de prevenire a delincvenţei juvenile „Copilărie fără delincvenţă”, iniţiată în anul 2014 de către Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.G.P.R., care a avut ca scop creşterea gradului de informare a minorilor sub 14 ani, a părinţilor şi cadrelor didactice cu privire la modalităţile de prevenire a delincvenţei juvenile. 

Acţiunile au fost subsumate proiectului cu acelaşi nume, finanţat de către Comisia Europeană, prin grantul „Prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii”, program care şi-a propus creşterea eficienţei programelor specifice.

Copilărie fără delincvenţă2

Activităţile au fost derulate de către poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa, grupul ţintă fiind elevii şcolilor gimnaziale, care au fost informaţi cu privire la prevederile legale şi modalităţile concrete de prevenire a delincvenţei juvenile.

Copilărie fără delincvenţă3

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Astfel, pe parcursul proiectului, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au întâlnit cu elevii, cu părinţii şi profesorii şi au prezentat interactiv teme ca: pericolul consumului de droguri la vârste fragede, al consumului de etnobotanice, modalităţi optime de alegere a prietenilor, reducerea riscului de a deveni victime ale diverselor tipuri de infracţiuni.

Copilărie fără delincvenţă4

De asemenea, au fost organizate concursuri şi ateliere tematice, acestea încheindu-se prin desemnarea câştigătorilor, copiii fiind premiaţi cu articole de papetărie, memory stik-uri, şepci, insigne, tricouri, lanterne, DVD-uri, rucsacuri, inscripţionate cu însemnele Poliţiei Române şi cu logo-ul proiectului.

MangaliaNews.ro, Vineri, 03.04.2015.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply