Din nou în siguranţă. Pescadorul care a plutit în derivă 20 de ore, adus în Portul Mangalia

0
217

dinnouinsigurantapescador

După ce a plutit în derivă aproape o zi şi jumătate în largul Mării Negre, un pescador cu 5 oameni la bord a ajuns în Portul Mangalia. Vasul a fost tractat de un alt vapor pescăresc.

Pes­ca­do­rul Cor­mo­ran 2 a ajuns în Por­tul Man­ga­lia trac­tat de o altă navă. Aproa­pe 20 de ore plu­ti­se în deri­vă, în lar­gul mării, după ce moto­rul s‑a oprit.

Flo­rin Popa, căpi­ta­nul pes­ca­do­ru­lui Cor­mo­ran 2: “Când am vrut să pes­cu­im, n‑a mai por­nit elec­tro­mo­to­rul. Şi asta e! Am încer­cat să repa­răm, n‑a mers.”

Pen­tru că pes­ca­do­rul dis­pă­ru­se de pe radar, în cău­ta­rea lui au por­nit două eli­cop­te­re şi două nave mili­ta­re şi civi­le. În final, un alt pes­ca­dor, Olim­pus 1, a ajuns la mari­na­rii blo­ca­ţi pe vas.

Mari­an Maftei, căpi­ta­nul pes­ca­do­ru­lui Olim­pus 1: “Ei au dat coor­do­na­tul de la mal. Am pri­mit. Am ple­cat sea­ra după ei. N‑am putut să ajun­gem la ei, deo­a­re­ce s‑a pus vân­tul. Ne-am întors la mal, după care am por­nit, spre dimi­nea­ţă, după ei. Ei au fost în regu­lă.”

Cinci pes­cari erau la bor­dul navei — români, bul­gari şi turci. Oame­nii s‑au bucu­rat când au ajuns cu bine în por­tul din Man­ga­lia.

repor­ter: Adri­an Herţa, digi24.ro, 05.06.2015.

Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

Leave a Reply