FOTO VIDEO Constanţa a dansat greceşte. Comunitatea elenă de la malul mării a organizat un spectacol în stradă

0
675

farmec.ro
carturesti.ro%20
Zona istorică a orşului Constanţa a răsunat duminică de muzică grecească. S-a cântat şi s-a dansat pe muzică grecească. S-au spart farfurii şi s-au dansat hore în faţa statuii lui Ovidius. Sufletul petrecerii a fost Ionuţ Galani.

Comunitatea elena petrecere in aer liber-foto Claboo Media

Comunitatea elenă din Constanţa cântă şi dansează. Pe 25 martie este Ziua Naţionalăa Greciei, însă la ei sărbătoarea durează trei zile. Sâmbătă seara, la Casa de Cultură din Constanţa a avut loc un spectacol artistic, iar duminică după-amiaza distracţia s-a mutat în stradă. În Piaţa Ovidiu s-a organizat duminică un flash mod. Alături de greci, şi constănţenii s-au prins în dansuri frenetice. Anul acesta se împlinesc 194 de ani de când Grecia a ieşit de sub dominaţia Imperiului Otoman.

Pe 25 martie, membrii comunităţii vor merge şi la Biserica Greacă, unde va avea loc o slujbă de pomenire a eroilor eleni. Construcţia bisericii a început în anul 1865 şi s-a terminat în anul 1867. Clădirea, în formă dreptunghiulară, nu are turle, întrucât era prevăzut în mod expres în aprobare, ca bisericile creştine din Imperiul Otoman să nu fie mai înalte decât moscheele musulmane. Pictura bisericii a fost executată de un pictor de la Muntele Athos.

Citeste mai mult: adev.ro/nlmfjq

Luni, 23.03.2015.


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply