Radu Mazăre, reţinut pentru 24 de ore. Primarul Constanţei este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro

0
518

farmec.ro
carturesti.ro%20

mazare-retinut

UPDATE 20.10 –  Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu şi conflict de interese (două infracţiuni), potrivit unui comunicat DNA remis Mediafax.

Radu Mazăre este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, de la societăţi comerciale pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi respectiv câştigarea unei licitaţii.

De asemenea, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv în altă cauză, cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006 – 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.

Continuarea, AICI. 17.03.2015.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply