Un nou MESAJ pe Facebook al primarului Mangaliei

0
645

farmec.ro
carturesti.ro%20

primar-mangalia-cristian-raduDragi prieteni,

Vă mulţumesc pentru interesul manifestat faţă de comentariile şi informaţiile pe care le postez pe această reţea de socializare. În acelaşi timp, apreciez numărul mare de sesizări şi propuneri pe care le faceţi, cu privire la dezvoltarea şi modernizarea oraşului nostru. În acest sens, vă sunt dator cu câteva explicaţii şi răspunsuri la întrebările dvs. de la ultima postare, pe tema sălilor de sport.

Aşa cum am mai spus, sper ca în următoarele luni să înceapă construcţia a două noi săli de sport la Şcolile nr.2 şi nr.3 din oraşul nostru, în baza unui proiect derulat de Compania Naţională de Investiţii. Bineînţeles că aş fi vrut să obţinem finanţare şi pentru o sală de sport la Liceul Economic, sau pentru una la Şcoala nr.5, unde copiii nu au, efectiv, unde să facă orele de educaţie fizică. Din păcate, însă, a trebuit să ne încadrăm în criteriile elaborate la nivel naţional, conform cărora, la acest moment, cele două săli de sport este tot ce putem obţine.

Dar, anul viitor vom face alte demersuri pentru investiţii similare din partea Guvernului. În plus, sălile de sport pentru licee se supun altor norme faţă de cele de la şcolile cu clasele I-VIII. Şi să nu uităm că în urmă cu câţiva ani, pentru Liceul Economic și Școala Generală Nr.2 s-au cheltuit sume importante, destinate amenajării unor terenuri de sport. Ca şi dvs. mă întreb şi eu, acum, unde sunt acele terenuri de sport? Când am venit la Primărie, în vara anului 2012, la Economic am găsit doar o mochetă ieftină, ruptă şi mucegăită, întinsă pe asfalt. Rămâne ca instituţiile abilitate ale statului să stabilească modul în care s-a „amenajat” acel aşa-zis teren de sport.

În privinţa construcţiei celor două săli de sport, întregul proiect este derulat de Guvern. Noi doar le punem la dispoziţie terenul şi logistica necesară. Licitaţia şi întreaga procedură sunt de competenţa instituţiilor de la nivel central.

Unii dintre dvs. au întrebat de ce nu am folosit banii pentru reabilitarea faţadelor blocurilor. Răspunsul este că fondurile respective erau destinate exclusiv sălilor de sport pentru şcoli. Cu alte cuvinte, am reuşit să accesăm fonduri guvernamentale pe anumite segmente aflate la dispoziţia autorităţilor locale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vreau să înţelegem cu toţii că bugetul local este extrem de redus şi nu ne permite investiţii de asemenea anvergură. De aceea, am făcut tot posibilul să atragem bani europeni (pentru faleze, parcul COMCM, Aleea Teilor, etc), precum şi fonduri guvernamentale pentru săli de sport, în cazul de faţă.

Vă asigur că în fiecare zi lucrăm la alte şi alte proiecte pe care vrem să le depunem pentru finanţare europeană şi guvernamentală, în oraşul nostru.

Pe măsură ce vom primi aprobarea instituţiilor centrale, vă voi ţine la curent, negreşit.

Sursa: https://www.facebook.com/cristian.radu.33


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply